Djurfamiljen

Afrikanska Jättelandsnäckor som husdjur

Spread the love

Här hemma har vi  afrikanska jättelandsnäckor som husdjur. Har två arter nämligen Achatina achatina som är den största landlevande snäckarten och så har vi Lissachatina reticulata albino.

Achatina achatina är alltså den största landlevande snäckarten och blir ca 15-20 cm över skalet men har läst att det finns vilda exempel som blivit upp till 30 cm. Denna arten kallas också tigersnäcka eftersom när den börjar bli vuxen har mörkbruna ränder i det gula skalet och liknar alltså en tiger i färgen.

Här är våra två Achatina achatina
afrikansk jättelandsnäcka
Våra är inte fullvuxna än.

afrikansk jättelandsnäcka

Sen har vi ju två Lissachatina reticulata som blir ca 12-15 cm över skalet. Våra är albino men det finns även varianter med mörk kropp.
afrikansk jättelandsnäcka
Dom här två är heller inte riktigt fullvuxna.
afrikansk jättelandsnäcka

Lissachatina reticulata är en väldig nyfiken och aktiv snäckart medans Achatina achatina är mer blyg och inte lika aktiv. Men båda har sin charm tycker jag.

Frågan man ofta får är ”men vad gör man med dom då?”, svaret är väl ja va vad gör man med fiskar i akvarium eller reptiler i terrarium? Ja man gör i ordning en fin miljö och tittar på snäckorna helt enkelt som med fiskar och reptiler 🙂 Inget gosdjur med andra ord men vackra och snälla är dom.

Skulle du vilja ha jättelandsnäckor?

Kommentera