Är det bara idioter som jobbar på länsstyrelsen????

Spread the love

Tidigare idag när jag loggade in på Facebook ser jag att ett flertal av mina vänner länkat till ett Tv4 inslag där de berättar om att Länsstyrlsen gjort ett oanmält besök på Katthemmet Spinnhuset där de har skyggisar. Kärringen på länsstyrelsen har nu beslutat att dessa katter skall avlivas för de lider. Alltså alla vi som haft med skyggisar att göra vet att de allra flesta av dem blir sociala med lite träning. Kan de inte jaga djurplågare i stället för att gå på katthemmen som faktiskt hjälper katter??? Finns ju en massa fall med djurplågare och vanvård av djur som länsstyrelsen kan sätta tänderna i men skiter i det så djuren får plågas lite till så de kan avliva de när de gör återbesök hos folk som tex har djurförbud men skaffat djur ändå. VARFÖR verkar länsstyrelsen gilla de här med att avliva djur så himla mycket??

Klicka på bilden så kommer ni till klippet på Tv4.

14 tankar om “Är det bara idioter som jobbar på länsstyrelsen????

 1. Mary

  Läst en massa här och där under några dagar om beslutet. Hemskt, har inte klickat på din länk och kollat inslaget men hallå … om det kommer in vilt främmande människor och kollar djur så blir de flesta djur i någon form avvaktande osv.. klar alla skyggisar visar upp ”symtom”. Sedan tänker jag också på djurparkerna. Där hanterar människor ofta djur som inte är helt tama och då talas det inte om djurplågeri och de kommer troligen aldrig bli tama.
  Hoppas verkligen länstyrelsen får sig en omgång och ändrar sitt beslut!

  SV.. Borde ha skrivit att bilen var full av människor men det fanns bra mycket annan packning också så den var verkligen överfull.

  1. heidi Inläggets författare

   Ja det är verkligen inte konstigt att katterna blev rädda när någon klampar in sådär. Till och med mina supertama katter skulle reagera om någon klampade hit så där.

   Du har verkligen en poäng där med djurparksdjuren. Ja i nuläget tror jag inte de var något beslut om avlivning men djurskyddsinpektören hade insisterat på avlivning och vad jag förstått fanns hotet om att dra in katthemmets tillstånd om de inte löd.

 2. Keiju

  Idioter finns det gott om. Det handlar om att katten hamnat i en ny okänd miljö med en massa nya lukter och är stressad. Enligt länsstyrelsen så skulle jag avlivat min ena katt då hon uppvisade alla syntom på att vara skygg; stora ögon, morrar och rivs allt pga hon var stressad för att hon nyss kommit till en ny miljö med nya dofter. Ca en vecka senare så är hon tillbaka och samma kelna katt som hon var innan hon flyttade fast hon är väldigt resaverad mot främlingar

  1. heidi Inläggets författare

   Ja verkligen !!
   Just det där verkar ju djurskyddsinpektörer ha så svårt att förstå att katter kan vara jätterädda i trängda situationer och uppvisa aggressiva tendenser men så fort de fått lugna ner sig så går katten att hantera.
   Jag är säker på att mina supertama katter också skulle börja leta flyktvägar och få stora ögon om en kärring som vill mörda dem klampade in här i vårt hem.

 3. Joanna

  Visste du inte det? Om man kollar på länsstyrelsens lediga jobb annonser så står det alltid ”förstånd undanbedes”.
  J**** kärring!! Hoppas hon råkar ut för någon olycka!!!! Jag vet att det inte är politiskt korrekt att skriva så men nu är jag jätte förbannad. Hoppas hon halkar och bryter benet!

  1. heidi Inläggets författare

   Haha man kan ju typ tro det.
   Mm någon trevlig människa är det där verkligen inte. Det hemska är att hon tydligen inte kan särskilt mycket om katter men ändå uttalar hon sig på det sättet. Varför lyssnar hon inte på dem som jobbar på katthemmet som har MASSA erfarenhet av skyggisar.

 4. Kerstin Haake

  Vill bara tillägga att den europeiska vildkatten oxå finns i djurpark… Länstyrelsen har fastnat i ett tänk de inte vill släppa, det går inte att skydda katter såå, att de aldrig blir rädda eller känner obehag. Förresten är ju en del av dem i panik när de ska till veterinären för vaccinering o dylikt, då får de väl avliva alla som är veterinär- o transporträdda oxå!

  1. heidi Inläggets författare

   Håller med att de resonerar konstigt. Som du säger så finns de ju vilda djur i djurparker men de blir inte avlivningshotade för de inte är så hanterbara.
   Precis det är omöjligt att aldrig låta katten bli rädd. Var hos veterinären idag med mina grabbar, INGEN av de tycker om det och jag ser att de är sååååå stressade men vill ju ändå vaccinera och nu när vi är hemma igen så är de som vanligt.

 5. Elina

  Hemskt att mena att katter ska behöva avlivas av den anledningen! Alla är olika och alla katter måste ha samma rätt att påverkas av upplevelser perioder i livet som oss människor …

  1. heidi Inläggets författare

   Väldigt hemskt 🙁
   Ja de har de verkligen. Dessutom går skyggheten i de allra flesta fallen över. De katter som fortsätter vara skygga placeras oftast ut som stallkatter där de får tillsyn men inte behöver umgås tätt med människor.

 6. Malin J

  Klockren blogg! Man undrar ju varför dom inte lägger ner mer tid på riktiga djurskyddsärenden precis som du skriver där djuren faktiskt lider och plågas…. undrar vart denna värld är på väg?! Klart alla skyggisar måste få en chans dom också – dom har ju överlevt misären så då har dom rätt till kärlek, förtroende och ömhet. Har en kompis vars två katter var skyggisar och dom kommer från Spinnhuset – deras liv blev oerhört bra.

  1. heidi Inläggets författare

   Tack 🙂
   Precis, det har jag undrat över mååånga gånger.
   Så tänker jag också. Har man väl blivit räddad skall man väll för tusan inte behöva dö..
   Skönt och höra att deras liv blev bra 🙂

Kommentera

Hoppa till verktygsfältet