Är Hugo Sveriges smartaste katt?

Spread the love

Såg att det har en tävling i Kattliv där det söker Sveriges smartaste katt. Man skall skicka in och berätta om katten tex kan någon konst eller något annat speciellt som gör just den smart. Jag funderar på att skicka in och berätta om Hugo. Man märker att Hugo är väldigt smart. Han lärde sig tex konsten High five bara genom att titta på när jag lärde Eddie. Här om dagen började vi dessutom lära Eddie och Hugo en ny konst och Hugo snappade upp fortare än Eddie även om Eddie också är lättlärd och smart men Hugo är snäppet vassare. Sen kan man se honom sitta och iaktta när man gör något och han snappar nog upp en hel del saker genom att titta. Sen tycker jag man ser på hans blick att den finns en klokhet där.

(Klicka på bilden så blir den större)

Har ni smartisar där hemma?

10 tankar om “Är Hugo Sveriges smartaste katt?

 1. Emma

  Helt klart, Frou-Frou lär sig massor, oftast sånt som hon inte behöver kunna, som att öppna byrålådor, nattduksbordet och garderober. =P Men även sitta på kommando, inte försökt så mycket mer. =)

  1. heidi Inläggets författare

   Haha ja Eddie och Luna öppnar också lådor. Ett tag så gjorde Luna inbrott en liten lådgrej jag har som man förvarar småsaker i. Hon öppnade lådorna och tog ut sakerna på golvet 😉
   Du kanske skall prova mer med henne?

 2. Joanna

  Tycker du ska anmäla Hugo, han verkar vara rena mjaustein hihihi. Inget ont om raskatter (eller rashundar) men jag tror nog som det sägs att blandraser är smartare.
  Luna är nog oxå smart, åtminstone streetsmart. Tuff och kaxig och jättefin 🙂
  Apropå något annat, ska vi ta fikat nån dag? Så få du ditt halsband.

  1. heidi Inläggets författare

   Hihi Mjuastein, den va kul 😉
   Hihi ja liten tuffing är hon definitivt. Hon är den som försvarar kattflocken om hon anser att det behövs. Dock har hon nog lite koncentrationssvårigheter för hon orkar inte koncentrera sig alls när man försöker lära henne konster. Hon flänger hit och dit haha.

   Jaaaa de klart. Nästa vecka? Har inget inbokat tisdag- fredag, kan ni nån av dagarna? Brukar sluta jobbet så jag är hemma till ett.

  1. heidi Inläggets författare

   Ja jag borde nog skicka in honom till tävlingen 🙂
   Visst är han så söt när han gör high five, tycker de extra charmigt när både han och Eddie sitter på varsin hög pall bredvid varandra och gör konster.

Kommentera

Hoppa till verktygsfältet