Djurfamiljen

Att döpa djurkullar

Spread the love
Luna med sina små

Luna med sina små

Att få en kull med djurbebisar är mycket jobb men också mysigt och roligt 🙂 En kul grej är ju att få döpa alla små djurbarnen. Nu är det ju Åsa som äger Lunas kattungar (som vi hoppas hon har i magen nu) tills de flyttar till nya hem så det är hon som döper dom men hade jag döpt Lunas ungar så hade jag tagit spanska ord för tex sol, vind och hav. Luna betyder ju måne på spanska 🙂

Amy som liten kotte

Amy som liten kotte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amys blivande kull är det däremot vi som äger så jag och Christian kommer komma på något roligt tema att döpa kullen efter. Får se vad det blir, finns ju mycket att välja mellan. Jag tycker tex True Blood är en av dom bästa serierna jag sett så det kanske blir en liten True Blood-kull 😉

Om ni fick döpa en djurkull, vad skulle ni ha för kul tema på namnen då? 🙂

 

 

14 tankar om “Att döpa djurkullar

 1. Mary, Fröken Tott och Adam

  Oj vad svårt hmm…tänker.
  Har faktiskt döpt några små för längesedan när jag var barn.
  Vi vaktade min mosters marsvinskull de fick heta prinsessan, sorbet bla och så fanns det en kille i kullen som min storkusin skulle ha och han var redan döpt till Groggen?!
  Sedan hade vi får de hette massa saker men ett par syskonlamm hette mimmi och musse vilket jag idag tycker är extremt dålig fantasi:)
  Sedan var det en som hette lövet som sedan fick lammet lillövet fast de namnen var min syster skyldig till.
  Sedan har vi ju döpt ensamma inte en hel kul som vår förra katt Monster och Lilla My och så förstås Fröken Tott hon kallades tummetott från början.
  Så det är ju ensalig blandning!
  Kanske kunde vara kul att döpa vidare på mumintemat …
  ojoj…kom precis på att vi snart själva har något att döpa ?! 🙂

 2. Joanna

  Antingen efter rockgrupper eller favoritmat/dryck. Har haft en katt vid namn Pepsi när jag var liten. Tror jag skrev om det på bloggen för hundra år sedan.
  Förresten sp har du en award att hämta hos mig.

Kommentera