Backyard breeding

Spread the love

Usch jag blir så trött när jag kikar på olika annonssidor på nätet. Fullt med massa backyard breed annonser. Dvs människor som tar kull på oftast långhåriga katter och säger att det är någon/några raser för att kunna ta massa betalt. Förstå mig rätt, katter SKA kosta pengar men dessa personer har så kallade kattfabriker. Deras långhåriga honkatter få kull på kull för matte/husse kan ju sälja dessa för någon tusenlapp på blocket utan att varken vaccinera eller besiktiga katterna 🙁 Oftast står det att det är någon ras i katten. För den som inte har så mycket kunskap kan detta sluta tråkigt då man kan känna sig lurad i slutändan eller råka ut för att man köper en sjuk katt. Maria har skrivit en bra artikel om detta som jag vill lyfta fram igen, Ditt djurköp kan vara en bluff!

Men visst vore bra med en annonsplats där det finns mer kontroll. Där bara reggade uppfödare och katthem kan annonsera. Vad tycker ni? Vore inte det toppen?

kopa katt

6 tankar om “Backyard breeding

 1. Kattson

  Eftersom jag vet hur många hemlösa katter det går omkring där ute har jag svårt att förstå varför man överhuvud taget ska födda upp fler katter. VEt att många vill ha s k raskatter, men som sagt, jag har väldigt svårt att begripa varför inte vanligt ”huskatter” duger lika bra.

 2. mary, fröken tott och adam

  Bättte kontroll vore jättebra.
  Håller med kattson om att det är onödigt att skapa fler katter. Men vill tillägga att vi inte är emot att raskatter finns, inte alls. Bara det att långhåriga ”blandkatter” finns på katthemmen också. Eller som fröken tott hemmablandad kattunge från landet. Fast vi hade valt fröken tott oavsett hårlängd!

  1. heidi Inläggets författare

   Ja visst vore de det.
   Ja alltså jag kan förstå att det kan tyckas dumt att avla fram raskatter när det finns så många hemlösa huskatter. Min personliga åsikt är att det vore väldigt tråkigt om dessa olika raser med olika egenskaper som passar olika slags människor dog ut. Tror inte det är rätt ände att börja i. Huskatten behöver få högre status i tex lagen och de som överger katter och låter dom gå okastrerade borde få höga straff.

 3. Johanna

  Har varit med om det där. Jobbar på ett katthem och vi fick in en semilånghårig hankatt av polisen/länsstyrelsen. Katten hade börjat gå på en kvinnas gård och ville inte gå därifrån och katten var även skadad. Katten var på katthemmet i tre månader innan ägaren hörde av sig. Tydligen så hade ägarna släppt ut hankatten i mars för att han var så jobbig och markerade revir, de skulle använda katten till ”avel” (blandras) och därför ej kastrerat den! När ägarna hörde av sig var det oktober! Länsstyrelsen beslutade att ägarna inte skulle få tillbaka katten. Vi fixade så katten blev kastrerad mm och fick ett nytt hem.

Kommentera

Hoppa till verktygsfältet