Billigare veterinärvård

Spread the love

Jag satt på jobbet och kikade runt på nätet efter något nytt att skriva om. Helt plötsligt snubblar jag över en artikel om Cityveterinären i Malmö som har ett annorlunda koncept, nämligen billigare djurvård men inte tumma på kvalitén. Morteza som startat Cityveterinären samt systerkliniken Örebro Djursjukhus säger att anledningen till att de kan ha billigare priser handlar om att de pressar priserna hos sina leverantörer och lokalerna de har.
cityveterinären

I intervjun kan man också läsa att Morteza tycker det är så hemskt att djur blir avlivade för pengarna inte räcker till så därför vill han kunna erbjuda billigare djurvård. Hans kliniker erbjuder även avbetalningsplan då det även med försäkring kan bli stora summor pengar som man skall betala. Andra kliniker vill helst inte erbjuda faktura konstigt nog då de allra flesta andra företag gör det.

Så länge det inte tummas på kvalitén på vården så tycker jag detta är bra. Det är verkligen jättedyrt att gå till veterinären. Jag tycker absolut Jesse James fick bra vård men det var dyrt. Väldigt skönt att han är försäkrad. Har även upplevt att en del veterinärer gärna så att säga överbehandlar för att få in så mycket pengar som möjligt på samma djur. Som orolig djurägare säger man ju gärna inte nej till något men i efterhand när man tänkt till lite inser man att det kanske inte var nödvändigt att göra allt det som veterinären gjorde. Förstå mig rätt, gränsen kan vara hårfin i sådana här saker och jag tycker ALLTID djuren skall få vård så klart.

Jag mailade Morteza och skall få en telefonintervju med honom snart, skall bli spännande att höra mer om detta koncept.

Vad tror och tycker ni om det här?

6 tankar om “Billigare veterinärvård

  1. heidi Inläggets författare

   Tack gumsi, men de väl inte så ovanligt eller hur menar du ? 🙂
   Ja men det skal det nog bli. Skall bli riktigt spännande att höra mer om detta 🙂 Han planerar att öppna i sthlm också 🙂

 1. Yvonne Fabach

  Vad duktig du är Heidi som spårar upp sådana bra grejor. Det skulle vara underbart om det kom hit till Stockholm också. Att gå till veterinären kan verkligen vara ”svindyrt”. Speciellt akut och på helger. Lycka till med intervjun, Kram

Kommentera

Hoppa till verktygsfältet