Djurfamiljen

Bolåda

Spread the love

Man lär sig hela tiden något nytt och kommer underfund med nya saker. Nu när jag har min första kottekull, så har jag kommit på att jag borde gjort en egen bolåda till Amy och hennes ungar, för då hade jag kanske kunnat kika väldigt försiktigt på bebisarna. Så här ser ju Amys hus ut som hon har sina bebisar i, för att kunna se bebisarna skulle jag behöva lyfta bort hela huset och det är ju inte så bra nu när de fortfarande är så små.
BarnkammarenNär Luna skulle ha ungar så kom hennes uppfödare Åsa med deras jättefina hemmagjorda bolåda som Luna fick ha. Det är något liknande jag skulle vilja ha till kottarna. Fast det räcker med att de går att öppna i taket. Hålet in till boet kan vara jäms med marken så Amy kommer in och ut utan problem och att ungarna kan komma ut när de börjar bli tillräckligt gamla för det.
bolada

Det här får nog bli mitt lilla nya pysselprojekt, igelkottbolåda 🙂
Har föresten fått en mentor kan man säga i igelkottuppfödning, en jättetrevlig dansk tjej som föder upp igelkottar. Hon svarar så glatt och utförligt på mina frågor 🙂 Alltid skönt att ha en ödmjuk och erfaren uppfödare att fråga. Här hittar ni hennes hemsida.

5 tankar om “Bolåda

 1. Gunilla och Frasse

  Ja, klart man vill kunna kolla in och njuta av de små kottarna utan att de blir störda. Ska bli intressant att se hur du löser bolådegrejen – och så hoppas vi förstås på lite bilder av småkottarna också 🙂
  Kramar och tassklappar

  1. heidi Inläggets författare

   Ja man vill ju det, men man måste vara jätteförsiktig så honan inte känner sig störd och biter ihjäl sina små. Fast det verkar som Amy är väldigt trygg hos oss. Men jag tror att gör man en bolåda med tak som man försiktigt kan lyfta så kan man kika i bolådan tidigare.
   Bilder kommer på lördag nästa vecka 😀

   Kram

Kommentera