Delar ut lite gratis nyårsförnuft!!

Spread the love

Imorgon är det nyår och det är ju roligt men tyvärr inte alltid så roligt för djuren. Jag hoppas ni som har raketer endast smäller vid tolvslaget så att vi djurägare inte skall behöva vara rädda för att gå ut med våra djur! Jag hoppas även ni föräldrar tar ansvar över era barn så att dom inte går och smäller små smällare som låter otroligt högt och kan skrämma djuren. Jag önskar att privatpersoner inte fick köpa smällare/raketer överhuvudtaget för folk kan inte sköta sig. Föräldrar verkar tycka det är helt okej att barnen går runt och smäller och många ungdomar och vuxna tycker att det är okej att börja smälla raketer flera dagar innan nyår. Tycker faktiskt det skulle räcka om kommunen ordnade något slags fyrverkeri dit man kan komma och titta om man känner att det är ett måste att titta på raketer.

Ni som har djur som aldrig upplevt en nyårsafton gör nog klokt i att stanna hemma med djuret för att se hur den reagerar. Vi har tur eftersom vår lägenhet inte släpper in så mycket ljud och att våra katter inte är så rädda för smällare. Första året dom upplevde nyår så var vi såklart hemma för att se hur dom reagerade. Dom blev faktiskt mest nyfikna när det började smälla, vi öppnade även balkongdörren på glänt och då stod dom nyfiket och tittade .

Hoppas alla tar sitt förnuft till fånga vad det gäller smällare och alkohol så skall det nog bli ett trevligt nyår för både djur och människor 😀

Tycker att alla djur skall få vara såhär avslappnade även på nyår!

CIMG1842

Hur kommer ni göra? Är det första nyåret för era katter? Om inte hur reagerar dom?

7 tankar om “Delar ut lite gratis nyårsförnuft!!

 1. Sara och Ansgar

  Usch, jag undrar hur Ansgar kommer att reagera. Själv kommer jag inte kunna vara hemma eftersom jag sedan länge planerat att fira hos en vän som sedan ska åka iväg på en längre resa efter nyår, blir alltså min sista chans att säga hejdå. Dock är han ju inte helt ensam utan min syster är hemma med Ansgar, och dom två trivs väldigt bra ihop så det känns tryggt att lämna honom med Anna (min syster). Tror att Ansgar kommer ligga under hennes säng där han ofta gömmer sig när det kommer mycket folk/när han vill vara ensam. Har funderat på om katter kan få bestående men av smällare, eller om rädslan/chocken bara sitter kvar under kvällen/natten?

 2. Royalicious

  Med Dollar är det andra året, med Pärla är det första.
  Med hundarna är det massor med år, den äldsta hunden är 13 nu och helt livrädd för smällare och ballonger.

  Nej det blir en lugn hemma kväll, sorgligt nog för djuren med massor av smällare eftersom min pappa är raket-tokig.

  Sorgligt nog för djuren så köper min pappa alltid långt innan nyår Stora lådor med 300-600 raketer i en låda samt de lådorna där 100st åker upp samtidigt och smäller på en och samma gång.

  Dollar är inte rädd för smällare men han går gärna undan när dom höga smällarna kommer.
  Pärla är inte rädd alls, hon är mer nyfiken.

  Däremot är den äldsta hunden livrädd för smällarna. Bara han hör dom på TV så ställer han sig och kissar mitt på golvet och sedan springer han skakande iväg i en hörna.

  Men han vill sitta inne i badrummet så vi kommer låta honom vara inne i badrummet och sätta på torktumlaren för man hör knappt någonting från badrummet. Och dom värsta åren så åker vi upp med honom och katterna till lägenheten där det knappt är några smällare under nyår eftersom det nästan bara är pensionärer som bor där.

  Jag tycker personligen att det det räcker med endast med några få smällare, om några alls. -Mitt nästa hus ska ha i allafall ett ljudisolerat rum där djuren kan vara under nyår så de slipper plågas.

 3. AminaStar´s

  Ja, detta blir Aminas första nyårsafton och jag undrar hur hon reagerar. Hon är mycket trygg i sig själv och nyfiken, men hjälper det? Vi kommer att vara hemma så vi har full koll på henne. Jag tycker att smällare absolut skall förbjudas!
  Ps. filmen ligger uppe nu!

 4. Emma

  Mina katter är som dina, dom är väldigt nyfikna när smällarna kommer igång, och dom tycker om att sitta i fönstret och kolla på raketerna.. =)
  Blir dock hemma, men det är för att det blir fest här, så ska hålla koll på musikvolym, och så alla här hemma är snäll mot katterna, annars åker dom ut väldigt fort.. =P

 5. Josefine

  Det är Wilmas första nyår. Jag tror det kommer gå bra då vi bor i lägenhet på ett ställe där det inte är så mycket smällare. Wilma får vara själv en stund på kvällen eftersom jag ska bort på middag men ska försöka åka hem tidigare från den. Så hon slipper vara ensam när det smäller. Min andra katt hos min mamma och pappa är livrädd för smällare och raketer. Första året låg han under soffan och skakade. men i år blir hans 5 nyår. Han har nu kommit på ett perfekt ställe att ligga på när det börjar smälla. Nere i källaren i mitt rum. Det låter inte lika mycket där. Smällare och raketer borde förbjudas dels att föräldrarna köper ut smällare och raketer och sätter de i händerna på mindre barn som inte har någon kunskap om hur de fungerar.Själv har vi inte smällt smällere hemma när jag var mindre.

  Ha ett gott nytt år
  kram

 6. heidi Inläggets författare

  Emma:
  Vilken tur att dom inte är rädda 🙂 Ja hoppas festfolket är snälla. Hehe ja de klart dom inte ska vara kvar om någon skulle vara dum.

  Ha ett riktigt Gott nytt år nu 😀

 7. Emma

  Alla var snälla, och Frou-Frou hittade 2 kompisar när festen började ta slut som hon gick emellan. Sen så vart hon nog omkringburen av alla som tyckte hon var så söt. Så det gick bättre än förväntat, ingen som råkade släppa ut henne eller så. =)
  Hoppas ni hade ett trevligt nyår. =)

Kommentera

Hoppa till verktygsfältet