Djurfamiljen

För ett år sen

Spread the love

Idag kom det upp som minne på Facebook att jag hälsade på Dominus mamma Tenza och hennes matte Anna som äger Mezzenza´s Cane corso kennel för ett år sen.

Det var alltså ett år sen som jag träffade Anna och hennes hundar för första gången. Vi hade pratat lite på Facebook innan det. Jag hade pratat lite med en annan uppfödare innan men kände att jag klickade bättre med Anna när jag träffade henne. För både mig och Christian var det viktigt att klicka med uppfödaren då vi ville ha kontakt även när vi fått hem valpen.

Men också viktigt att uppfödaren är noga med hälsa och temperament på hundarna och det är Anna noga med.

Tenza, Dominus fina mamma ♥
Cane corso

Innan det så gick vi och funderade på vilken hundras det skulle bli om vi skaffade hund. Jag har alltid dragits till mastiffer. Var inne på Bullmastiff ett tag men många (inte alla) av dom har lite väl korta nosar och så har man avlat bort den mesta av vakten. Såg en dag att min blogg/instagramvän Kjelle Bus (En helig birma) hade fått en lillebror som var av rasen Cane corso. Jag visste att det fanns en mastiffras som hette så men av någon anledning hade jag glömt att kika in dom när vi spanade in hund. Men tack vare Kjelle Bus hundbror så började jag läsa om Cane corso och kände att det här var en hundras som nog skulle kunna passa oss väldigt bra.
Vi träffade en Cane corso och sen var vi fast 🙂  Nu har vi vår fyra och ett halvt månaders valp här hemma. Dominus alltså 🙂

Tänk att Dominus har varit så här liten plutt ♥Dominus

Hur gick det till när du bestämde dig för den hundras du har?

2 tankar om “För ett år sen

  1. Sofia

    Det var husse som bestämde tax. Jag tänkte mig en medelstor hund, tyckte små hundar var så odrägliga och skälliga. Men jag gick med på att besöka taxkennel då jag aldrig lärt känna taxen. Sen var jag såld! Precis det vi letade i en hund. Familjekära, ute i skog och mark och väldigt allsidiga. Har inte ångrat mig. Kanske att storleken är ett litet problem ibland. Kan leta dom och ser dom inte fast dom står brevid mig 😉

Kommentera