Ideella organisationer

Spread the love

Det finns ju så många olika organisationer man kan stödja för att hjälpa utsatta djur och människor. Allt från Röda korset till närmaste Katthem. Självklart tycker jag synd om folk i fattiga länder men jag brinner för att hjälpa djur i nöd och väljer därför att skänka pengar till Katthem och ibland andra ideella djurorganisationer. Det känns faktiskt som att skänker man pengar till ett katthem så vet man att pengarna går till det dom skall, att hjälpa de hemlösa och utsatta katterna medans om man skänker till större organisationer som tex Röda korset så försvinner en hel del pengar på vägen till tex chefer på organisationen.

Har gått åt så mycket pengar vid flytt osv så har inte skänkt några pengar på ett tag men nu känns det som plånboken tillåter det igen så jag beställde 2 kalendrar för 2012 från Södertälje katthem 🙂 , så här ser den ut:

Ena kalendern behåller jag och den andra vet jag inte riktigt vad jag skall göra med än. Kanske blir en julklapp till någon 🙂

I nuläget stödjer jag Södertälje Katthem, Kattvärnet och Katthemmet kompis.

Vilka ideella organisationer stödjer ni?

22 tankar om “Ideella organisationer

 1. Helena

  Jag känner detsamma – stödjer helst djurorganisationer och framför allt bevarandet bevarandet av utrotninghotade djur.
  Bistånd till människor skänks det mångmiljarder till årligen (vilket är superbra!) men inte lika många tänker på djuren också. Sedan ska man ju visserligen veta att hur väl ett lands befolkning behandlar sina djur beror på om de själva har god ekonomi och kan avsätta resurser och omtanke till sådant.
  Tycker om Gandhis citat ”En nations storlek och dess moraliska utveckling kan mätas genom det sätt
  på vilket den behandlar sina djur”.

  Jag stödjer hur som helst WWF och är tigerfadder och skänker pengar till katthem lite då och då. Borde göra mer egentligen.

  1. heidi Inläggets författare

   Ja precis det skänks redan så mycket till människor så det är ju bra att vi skänker till djuren också 🙂
   Ah tycker du gör mycket redan 🙂 Tigerfadder kanske också är något jag borde bli. Älskar tigrar.

 2. Harrys människa

  Jag stödjer ”mitt katthem” – Örebro Katthem och via kyrkan blir det en del olika ideella organisationer. Just kring jul brukar jag skänka extra mycket, fastän det är då ekonomin brukar vara som sämst med alla julklappsinköp.

 3. kattmamman

  Jag kunde inte hålla med dig mer än jag gör. Varje månad stödjer vi KKS genom att vara fadder för deras katter. Och sedan runt jul stödjer vi ofta Stockholms katthem, Djurhjälpen, Kattstallet också.. Ibland blir det flera.. Det är något alla borde göra helt klart. Och det behöver inte kosta skjortan.. Liten slant gör STÖRRE skillnad än vad folk kan ana. Jag har räddade katter själv och vet hur mycket de olika organisationerna faktiskt gör.. (Även om det finns flera organisationer som spelar på folks empatiförmåga och som tar kål på fler katter än de säger sig hjälpa)

  Kramizar

  1. heidi Inläggets författare

   Precis en liten slant gör skillnad 🙂 många bäckar små. Tex 50 kr kan man köpa 4-5 mjautetror för och det räcker ett bra tag för en katt.
   O ja.. finns ju några ökända katthem/föreningar som till och med vanvårdar djur. Men de katthem som kommer vara med i den nya nätverket Svekatt lär ju vara bra katthem för de finns ju regler för att få vara med där 😀
   Kramis

 4. Dui och Deco

  Vi stödjer Stockholms katthem, Södertälje katthem och Katthemmet Kompis och så skickar vi en slant till andra ställen lite då och då.Matte skickar en slant till Rädda barnen också. Visst är kalendern fin, superbra julklapp tyckr vi.Nosbuff

  1. heidi Inläggets författare

   De bra att ni stödjer de katter som har det svårt 🙂
   Ja kalendern är verkligen superfin. Beställde en från katthemmet kompis också 🙂 ytterligare en fin julklapp till någon kattvän.

 5. Smulan och Amanda

  Det har väl funnits djurambulans i Sthlm en gång, vad jag kan minnas. Jag minns också att det var debatt om att de INTE fick ha någon blåljus på taket på sin ambulans. Vilket är självklart att de bör få ha! Förhoppningsvis kommer den tillbaka igen! Det bästa vi kan göra att stödja deras viktiga arbete.

  =^.^=

  /Smulan och Amanda med matte

  1. heidi Inläggets författare

   Jo jag har också för mig det. Antagligen la de ner pgr av ekonomiska skäl.
   Eh varför skulle de inte få finnas blåljus på en djurambulans.. Helt sjukt ju..
   Verkligen vi får hålla tummarna samt stödja dem så att vi får en djurambulans hit 🙂

   Kram

 6. Kattson

  Tänk om det fanns fler som tänkte som du. Jag kan inte tala för andra katthem, men på Södertälje är det många som sliter gratis för att hemlösa katter ska få chansen till ett värdigt och bra liv. Tack snälla ni som hjälper oss.

  1. heidi Inläggets författare

   Jag kan tänka mig att det jobbar många änglar hos er som sliter gratis för katterna skull. All heder till er som gör det!

   Varsågod 😀 en självklarhet att hjälpa er.

 7. Kjelle Bus

  Min matte brukar köpa vårt lokala katthems kalender och sätta in en slant till dom ibland 🙂
  Min matte sätter in slantar även till andra katthem emellanåt och så är hon visst Tigerfadder i WWF.
  Matte har visst tassat in en slant via sms till Djurambulansen vid nåt tillfälle oxå 🙂

 8. Kanja

  Jag stödjer inte några organisationer sådär regelbundet.. något jag köpt nu två år i rad är en kalender (http://www.mirannascalendargirls.com/) där allt överskott går till Willefonden (för barn med odiagnostiserade hjärnsjukdomar). Annars brukar jag skänka en slant till organisationer jag tror på när ekonomin tillåter.

  Nästa år har min familj bestämt att vi ska ha ett tema på julklapparna i alla fall (vi kom på det för sent i år för att få det att funka): Vi ska stödja välgörenhet i varandras namn istället för att köpa julklappar.
  För egentligen bryr vi oss inte om julklapparna så mycket. Vi älskar julen för att vi umgås och har det trevligt. Förra året gav jag och brorsan bort en get i morsan och farsans namn som en av deras julklappar och de tyckte det var en jättebra idé. Detta år tänkte vi ge bort en ko istället. Men nästa år blir det välgörenhet rakt av. Istället för paket.

 9. Modekatt

  Tyvärr så stödjer jag inget just nu, man får inte så mycket pengar när man är mamma ledig 🙂 men när jag börjar jobba så blir det att stödja vårat katthem Kattslussen i Trollhättan!

  Hihi visst e väggdekoren fin 😉 Leontin ska lära sig i tid att älska katter allt som har med katter att göra.
  Den var inte heller så speciellt dyr, köpte det på Tradera.Kram

  1. heidi Inläggets författare

   Förstår att det kan bli lite svårt när man inte får så mycket pengar. Låter ju jättebra det 🙂 De på kattslussen blir säkert tacksamma 🙂

   Verkligen såå söt. Hihi så underbart att du har den inställningen med katterna 🙂 Märks verkligen att era kattflickor är högt älskade och som små systrar till Leontin.

   Kramis

 10. Skat-Ann

  Jag stöttar Evas Katthem i Stenum (utanför Skara, dels med gåvor och del med att jag fixar alla foton och fixar hemsidan. http://www.evaskatthem.se sen tillverkar jag alla roliga skyltar som vi säljer. Har tagit alla korten i vår almanacka och photoshoppat alla julkort som vi säljer. Det är katter från hennes katthem som som är med på alla bilder. Besök gärna hemsidan och kolla vad som händer. Katthemmet har placerat om c:a 200 katter i år, det är bra för ett katthem som startade för drygt ett år sedan.

Kommentera

Hoppa till verktygsfältet