Inte dags än ;-)

Spread the love

Våra bloggvänner Dui och Deco frågade lite oroligt att det var väll inte dags än för Luna att få bebisar. Skrev i inlägget att när hon är mogen men bara för att förtydliga, nu är det  alltså absolut inte dags för bebisar för Luna. Hon är inte mogen alls för några kattbebisar. Hon behöver växa till sig i kroppen och mogna psykiskt. Hon kommer vara minst 1 år när det blir dags för bebisar.  Om vi jämför med en människa så är väll Luna kanske som en 12- 13 åring just nu. Börjar utvecklas till kvinna, börjar intressera sig för pojkar men är absolut inte mogen för intimare umgänge med dom 😉 Hihi ja vi skulle ju kunna säga att hon är en riktig fjortis just nu.  Testar gränser och är jättebusig man kan nästan höra hur hon fnissar åt än när man säger till henne 😉

Angående något helt annat. Hugo var lite dålig i magen i morse. Som tur är så har vi Forti Flora för sådana tillfällen. Forti Flora är goda tarmbakterier för katter. Bakterierna ligger i ett pulver som luktar typ köttbuljong och jag tror det smakar ungefär det också för katterna tycker det är gott 😀 Dom andra diarré medicinerna för katt brukar vara högt avskydda medans Forti Flora kommer de frivilligt och vill äta. Jag brukar blanda Forti Floran med lite vatten och suga upp i en plastspruta. Hugo är så duktig så han snuttar i sig det. Man behöver inte ens hålla i honom utan han gör det helt frivilligt. Det går även bra att strö det över maten, lättast är väll blötmat.

Forti floran ligger packad i små smidiga portionsförpackningar. Meningen är att man skall ge en om dagen tills kissen är bättre eller i förebyggande syfte om man vet att kissen kommer bli stressad av något vilket ofta resulterar i diarré.

10 tankar om “Inte dags än ;-)

 1. Mary

  Stackars Hugo inte kul med dålig mage. Men han har en fördel iallafall han är korthårig. Långhåriga katter med lös mage är inte kul verken för katten eller matte och husse. Ska memorera ditt tips om fortiflora vi köpte några läskiga gröna pelletsar som vi fick tvinga i dem för länge sedan.

  SV Jo onepiecen var varm och skön. Ikväll har jag inte haft hjärta att sätta på mig den då Fröken Tott ”byggt bo” i den och ligger så skönt:) Om jag är till sthlm när du har kattbebisar så tittar och gosar jag gärna på dem:)

 2. Joanna

  Tonåringar som är så jobbiga 🙂 hihihi. Kul att någon annan än jag älskar Rammstein, vilken favvo låt har du? Mina två favvo är links och ich tu dir weh, älska den videon. Och det gör inte saker sämre att Till är skitsnygg *skratt*.
  Nu är det jag som börjar låta som en tonåring hihihihi.

 3. Kaninfamiljen

  Jag gav något liknande till mina katter i en övergångsperiod under foderbyte… Det var svindyrt men fungerade kanonbra.

  Finns motsvarande till kaniner också, det heter Critical Care. Måste skriva om det på bloggen, oumbärligt om kaninen blir dålig i magen eller matvägrar. Kaniner är så känsliga att de dör om magen inte fungerar eller om de låter bli att äta. Går på bara någon timme i värsta fall.

  Såg att du också ville ha ett porträtt från Yasmine, vad roligt! Jag ger henne mina varmaste rekommendationer! Min bild är inte i närheten av lika fin som verkligheten.

  Hoppas ni får en trevlig helg!

 4. Modekatt

  Hihi lilla fjortisen! Klart hon är nyfiken, fast det bästa är att hon inte går ut på promenader alldeles för ofta sen så hon inte löper för mycket 🙂

  Tack för tipset om Fortiflora, ska köpa det så man har hemma i fall att.

  Hoppas det är bra med Hugo!

 5. Sara och Ansgar

  Borde ta och införskaffa fortiflora, verkar ju superbra! Har pro-kolin men det är en kamp varenda gång vi måste använda det, så det är ju inte så roligt 🙁 I och för sig har vi bara behövt använda det två gånger, men iallafall!

 6. Gunilla och Frasse

  Vi får beväpna oss med tålamod men den som väntar på något gott… 🙂
  Frasse har hittills varit förskonad från diarréer, vilket är väldigt skönt – det räcker så bra med urinproblemen – men om utifall att, så är det ju jättebra att ha koll på vad som fungerar.
  Kramar och tassklappar

 7. Maria

  De så himla testande när de når den åldern men oftast brukar det gå över, precis som hos barn på två ben 🙂

  Så himla skönt och höra att det finns något som man kan använda sig av när sådana tillfällen skulle dyka upp. Det finns så mycket skräp på marknaden, så tack ännu en gång för tipset! Himla jobbigt dock att din lilla gosse får de här problemen.. Hoppas de inte återkommer för ofta :/

 8. heidi Inläggets författare

  Maria:
  Ja pojkarna är inte alls lika testande längre, vuxna killar ;). Självklart är dom ju katter så dom gör ofta som dom vill men dom vet ändå var gränserna går 😉 Jag tror absolut Luna lugnar ner sig om ett tag. Hon är dock som tur är inte så pass trotsig att det blir jobbigt att leva med. När man skaffar katt så vet man ju att man får en portion envis familjemedlem på köpet hihi 😀

  Nu är det lugnt med Hugos mage. Han kan bli lite lös i magen nån gång ibland men inget som är farligt. Hellre lite diarré nån gång än urinvägsproblem. Forti Floran verkar hjälpa fort på honom 😀

Kommentera

Hoppa till verktygsfältet