Djurfamiljen

Kan räven ta katter?

Spread the love

Har funderat på en sak, det här med att rävar kan ta katter. Är det något som händer ofta eller något man bara tror?

Min mamma bor ju nere i Småland med gammelkissen Wille. Men det brukar även vara rävar som stryker omkring i trädgården.

Vi är livrädda för att räven ska ge sig på Wille då han är gammal och inte lika snabb som i sina yngre dagar. Nu på vinterhalvåret är Wille i alla fall duktig och håller sig inne på nätterna osv men ändå. Han kan ju vara ute sent på kvällen i bland och när det är varmare ute så är han ute mer.

Har ingen rävbild men Hugo är i alla fall rävröd 😉 och har en räv bakom örat den lille busen.
Hugo

Jag kan inte minnas att jag sett/hört om någon som sett en katt bli tagen av räven, däremot har jag sett videos där katter jagar bort räven.

Vad är era tankar om katter och rävar?

9 tankar om “Kan räven ta katter?

 1. Elina

  Jag vet att min grannes ungkatt blev jagad av en räv och attackerad (min kompis såg delar av det hela). Men då var det en från början speciell och svag katt…

  Lokatter däremot har jag hört är farliga. Särskilt honor som ogillar honkatter som är okastrerade enligt rykte!

 2. Lena

  För några år sedan när jag släppte ut en av katterna satt det en jätte STOR räv nedanför trappen (vi bor i skogen). Katten tvekade ej utan jagade effektivt iväg räven!

 3. forystasurfare

  Jag tror att en räv kan ta en katt om den är desperat av hunger. Vet en räv som letade mat i en trädgård full med katter. Ingen katt kom till skada. De sprang upp i träden etc så kanske var det orsaken till att räven inte jagade dem utan rotade i hushållssoporna. När dörren öppnades för inropning av katterna så sprang räven iväg.

  Tycker de verkar trevliga men har fått ett oförtjänt rykte.

  http://www.youtube.com/watch?v=gvfJs1P-0Xc

  http://www.youtube.com/watch?v=n_YZ0ggpYJc

 4. Emma

  Jodå dom kan ta katter, men det kanske inte är första bytet dom väljer.

  Nu var det längesen men var det inte en räv som tog ett par katter efter att något katthem hade brunnit ner? Har för mig att det var en räv.

 5. mary, fröken tott och adam

  Har hört både.
  En katt som min fars granne hade såg de genom köksfönstret hur hon jagade iväg räven.
  Min systers svärföräldrars katt blev jagad men husse skrek till så räven blev rädd men stackars Disa var blöt av rävsaliv på ryggen så det var nog i sista stund.
  Skulle gissa att det beror på situation men katter har fördel att kunna klättra.

Kommentera