Katt vs hund

Spread the love

Även att jag har fyra katter så skulle jag inte säga att jag bara är kattmänniska. Tycker om hundar och vill skaffa mig en egen hund längre fram. Hihi men ibland är hundar lite larviga 😉 kolla den här hunden som är livrädd för katten. Hoppas i alla fall dom blev vänner sen. Inte kul att hunden är rädd, fast kanske bättre än att den jagar katten i alla fall.

Vet folk som låter sina hundar jaga katterna hemma vilket jag tycker är så fruktansvärt fel. Har man både hund och katt så är det verkligen upp till oss människor att se till så djuren kommer överens. Hunden skall veta att katten är en familjemedlem som man respekterar. Förmedlar man det till hunden från första början tror jag nog det i de allra flesta fall går bra. Annars får man ta hjälp av någon hundtränare.

Har ni både hund och katt hemma, vad har dom för relation i så fall?

Ber om ursäkt att jag inte uppdaterat lika mycket som jag brukar och kommenterat så mycket hos er andra men hade influensan för inte så länge sen så är fortfarande väldigt trött efter det.

7 tankar om “Katt vs hund

 1. Sigge Svamphund

  Jag bor ihop med ett gäng katter och har så gjort sen jag flyttade hit vid två års ålder. Jag har alltid kommit bra överens med katter. Var vissa problem med gamla Penny Pök men hon hatade (helt utan anledning) hundar under hela sitt drygt 16 åriga liv. Jag jagar aldrig katter, vill bara hälsa när jag träffar nån ute. Dessutom är det så att jag faktiskt viker mej för katterna, vet var gränserna går. Matte vägrar kalla sej för hund alt kattmänniska hon är djurmänniska där alla djur är lika mycket värda. Ja minus fästingar förstås

 2. Mary, Fröken Tott och Adam

  När jag bodde hemma hade vi både hund och katt. Katterna var först och så skaffade vi en irländsk varghund. Kan ju säga som så att storleksskillnaden var ganska stor men katterna sade ifrån till den busiga valpen och han respekterade det. Sedan när de blev äldre och hundenblev sjuk så låg ena katten bredvid och höll sällskap vilket jag tycker var fint.
  Något annat som är viktigt tycker jag är att även om de ibland råkade äta av varandras mat så blev det aldig något ont emellan dem.
  Att inte hund och katt fungerar ihop är jag helt övertygad om beror på ägaren och som du skrev ovan att alla är familjemedlemmar och ska respekteras av alla.

 3. Catta

  När vi är på besök hos mina föräldrar så har vi både hund och katt. Mina katter fick flytta dit eftersom sambon är mycket allergisk mot dem, de har det mycket bättre där det märks 😀

  Iaf till din fråga. Den äldsta katten är kung i huset och det har han låtit hunden förstå. Hunden bodde med katter hos förra ägaren så hon vet att de inte ska jagas och hon respekterar katter väldigt mycket. Den yngsta katten är lite mer försiktig men har på senare tid kommit fram mer och mer.
  Ibland klappar den äldre katten till vår hund, ibland är det på skoj och ibland för att katten tyckte hunden gick för nära när hon gick förbi nedanför byrån katten satt på,,,,det fungerar iaf jättebra för det mesta.

  Det är inte hunden som jagar katterna, det är kanske tvärtom 😉 Katter får ju som bekant sina små lekfnatt och någon gång har de försökt få med hunden men utan resultat.

 4. MICAELA

  Katterna är snart 5 år och hunden snart 4 år. Vi skaffade djur när vi båda hade andra förhållanden. Men jag tycker det går bra här hemma. Om hunden jagar så säger vi ifrån, om katten jagar säger vi ifrån. De är inte bästisar men de har accepterat varandra iallafall 🙂

  När jag bodde hemma hade vi både katter och hundar. De gick jättebra ihop! Äldsta katten tog hand om den yngre, samma med hundarna. De var så vana vid andra djur, de äldre, så när de yngre kom in i bilden så blev det bara bra 🙂

  Kramisar ❤

Kommentera

Hoppa till verktygsfältet