Kattdag

Spread the love

Idag har vi haft fixa katterna dag: borstning, badning och tandborstning. Sen satt vi och kikade igenom marknadsundersökningen och sammanställde lite. Har fått in många bra önskemål och idéer. Jag ser massor fram emot att starta webbshopen 🙂 jag hoppas ni kommer tycka om den.

Nu på kvällen var jag på en jättemysig promenad med Eddie. Nu börjar han verkligen uppskatta det. Det som är så mysigt med att gå ut på kvällen är att man ser flera djur. Vi mötte ett har par, ett rådjur, en katt  plus en massa fåglar såklart. Sen är det väldigt fridfullt för själen att gå i skogen på kvällen och bara lyssna på fåglarna och andas in skogslukten och se sin glada kisse skutta runt. Det är ren terapi 😀

DSC00217

Kattfamiljen

6 tankar om “Kattdag

 1. Nina & Alvin

  Hur ofta borstar du tänderna på dina katter och vad har du för tandkräm/borste? Har funderat på att borsta Alvins tänder, men han lär nog protestera, iaf i början… ;-)Har tandvårdstillägg i försäkringen men man vill ju helst slippa nyttja den.

  SV: Ja, jag började ju koppelträna Alvin tidigt. Precis som du skriver, varje innekatt borde få gå ut! Tyvärr är det många som inte orkar lära dem gå i sele. Men de går ju så snabbt och visst kan man lära äldre katter det med!

  Alvin luktar på allt ute och gnager på kvistar och har även lyckats ta sig upp någon meter i träd. Han blir helt slut när vi varit ute länge. 🙂 Sen får ju jag frisk luft med!

 2. Sara och Ansgar

  Härligt att gå ut nu när det faktiskt börjar bli sommarvärme ute! Jag gick ut med Ansgar nu ikväll för någon timme sedan och han uppskattar verkligen att vara ute när det är mörkt, så jag tror jag ska börja gå ut mer på kvällen. Det blir ju roligare för honom också om han går lite mer! 🙂
  Och himla mysigt det lät med jourhem i inlägget under. Har alltid tyckt att människor som är jourhem är så himla duktiga och engagerade! När man bor större kanske man skulle bli jourhem 🙂

 3. Sophia och katterna

  Ja, kvälls promenadet är härliga. 🙂

  SV: Jo, jag tror faktist också att jag skulle passa som jourhem, har ju väldigt bra tålamod när det gäller djur och det verkar vara viktigt när man tar hand om en hemlös katt.

  Fast problemet är mamma, hon vill hjälpa men hon förklarar att det är meningslöst för mig att hjälpa för jag kan inte hjälpa alla. Men jag tycker att om man hjälper EN så hjälper man mer än ingen.

 4. Elina

  Jag var ute på promenad med Tuva både i lördags o innan hemfärd i söndags. Båda gångerna var Viggo med. (: Tuva har börjat upptäcka sina klors kraft på träden o försöker klättra även om hon endast kommer trettio cm o sen hoppar/backar ner. Det var en jättebra idé att gå ut precis innan hemfärden, för då sov hon så sött M-lund-Nässjö… En liten pojke väckte henne genom att kasta en studsboll mot hennes bur… Sen satt hon o tryckte längs bak i buren sista vägen hem för att en hund morrade på henne hela vägen (finns det bara en trång djurvagn, så finns det bara det). Visst är de söta tillsammans Viggo o Tuva! (; Hälsa boysen!

 5. Tessan

  Härligt med en katt i koppel utomhus -ser mysigt ut! Ska börja vänja mina två omplaceringskatter vid sele och koppel så de också får prova på utelivet under säkra omständigheter. Hoppas du och katterna får en fin dag!

 6. Jimmy

  Stilig grabb, Eddie katten. Tyvärr skulle det inte funka för min Nelson att vara ute, mycket pga alla de omplaceringar han varit med om (åtta i sitt sjuårigaliv). Man har i tidigare hem ansett honom som osocial & allt för skygg, konstigt. Men nu har han varit hos mej två år och det funkar så jädrans bra. Han har bara fått vara & nu är han världens goaste grabb, på sina vilkor. Dock reserverad inför andra tvåbenta ting. Men han tycker om sin kattägda gubbe.

Kommentera

Hoppa till verktygsfältet