Katterna firar nyår med kattvakten

Spread the love

Ikväll kommer min vän Jazmine och hennes katt Putte och sover hos oss över helgen eftersom jag och Christian skall fira nyår ute i skärgården.

Känns såååå skönt att Jazmine skall bo här med katterna för då vet jag att dom får det superbra eftersom Jazmine är lika mycket hönsamma som jag när det gäller hennes Putte 😉

Putte mår bättre nu, han blev sydd och fick ett gult fint bandage. Nu hoppas vi på att tassen läker fort och fint 🙂

Tur att jag har några riktiga kattälskare som ställer upp som kattvakt som nu Jazmine men även Izabella som var kattvakt i höstas när jag var i Spanien och Helena har även hon sagt att hon kan tänka sig att ställa upp när det behövs kattvakt en kortare tid.

Dock är jag alltid beredd att stanna hemma om ingen av mina kattvakter kan, för katterna lämnar man ju helt enkelt inte.

Har ni ett litet nätverk av kattvakter som oftast kan ställa upp när ni åker iväg eller kör ni någon annan lösning som tex Kattpensionat?

 

 

6 tankar om “Katterna firar nyår med kattvakten

 1. Rebellen

  Åh va skönt att du har någon du kan lita på som hoppar in. Även om jag då rakt inte tycker du borde fira nyår utan gänget 😉 men men.. Jag är glad att det fanns en kompromiss så ingen blir lidande :).

  Här har vi ALDRIG kattvakt för mamma är helt själv med att ta hand om oss. Hon får istället höra massa tokigheter som gör att hon blir förbannad och nästan morrar.. Hon kämpar på med oss trots att dumstrutarna inte tycker att hon ska det. Jag förstår då rakt inte varför dem inte kan se att vi är så fina och goa som mamma ser att vi är och som ni också gör kompisar. Fast jag vet att om det skulle behövas så skulle hon lösa det med ett kattpensionat.. 🙂

  Nosgos och Tass

  1. heidi Inläggets författare

   Verkligen skönt 🙂
   Ja de klart det hade varit allra mysigast om vi alla kunde firat ihop men tyvärr är en i Christians familj allergisk så jag katterna kunde inte följa med. Men de hade det jättebra med Jazmine 🙂 de har träffat henne många gånger och tycker om henne så det känns tryggt.

   Det måste ju vara skönt att alltid ha mamma hemma 🙂
   Tråkigt att hon skall behöva höra massa tokigheter 🙁
   Klart ni är goa hela gänget, tråkigt de som inte ser det men det är ju deras förlust..
   Skönt att er mamma skulle lösa det med pensionat om det skulle behövas.

   Tass på er

 2. Kanja Eliasson

  Jag tar alltid Suzi med mej när jag åker någonstans. Vi skaffade henne i januari i år och känner inte någon som skulle kunna hoppa in som kattvakt där vi bor. Hon är van vid mina föräldrars och mina svärföräldrars hem – så det är aldrig några problem. Nu under julhelgen var jag orolig då vi skulle fira jul hos min svåger som har två katter – men till och med det gick bra, trots att man gick på helspänn hela tiden..
  I somras var jag på Sweden Rock Festival en vecka och kunde inte ta katten med dit.. då lämnade jag henne hos mina föräldrar och det var inga problem, då de tycker så bra om henne trots att de inte är så förtjusta i katter vanligtvis. Men det är också längsta perioden jag lämnat henne med någon annan.
  Kattpensionat känns som en lösning om man ska åka bort och inte har möjlighet med kattvakt.. men samtidigt känner jag att jag gärna lämnar av henne hos mina föräldrar där jag vet att hon får det bra. Mamma kelar mycket med henne och pappa busar och tar henne med i koppel på promenader i trädgården. Suzi tycker om dem och trots att de inte tycker om katter i allmänhet så tycker de om Suzi. =)
  Imorgon åker jag till Växjö och firar nyår hos en kompis. Då kommer jag dock lämna katten hos mamma och pappa. Det känns bäst så.

  1. heidi Inläggets författare

   Va skönt att kunna ta med henne 🙂 känns ju alltid bäst när man kan vara tillsammans med sin/sina pälsklingar.

   Kul att dina föräldrar som inte är kattmänniskor i vanliga fall tycker mycket om henne. Klart hon har det allra bäst där om du inte kan ta med henne även om pensionat säkert också är bra så mår ju katterna bäst med människor de känner 🙂

 3. Mary

  Mysigt med nyår i skärgården!
  Här ska vi vara hemma bara vi och katterna men inte helt fel det heller. Mys i soffan och god mat till oss alla:)
  När vi reser bort brukar kattmorfar ställa upp och kolla katterna varje dag. När vi var borta första gången sedan vi skaffade Adam överraskade han kattmorfar med att bokstavligt flyga rakt upp i famnen på honom och gossa loss:)

  1. heidi Inläggets författare

   Ja det var verkligen jättemysigt 🙂
   Att vara hemma är verkligen inte fel det heller.
   Skönt att ha kattmorfar som ställer upp när det behövs kattvakt 🙂
   Haha sötis Adam då, klart man blir gosig 🙂

Kommentera

Hoppa till verktygsfältet