Kattmassage

Spread the love

DSC00197 (2)

Vissa av er kanske vet att jag har gått intro och steg 1 i Hundmassage på Axelsons Animal Massage School men sen insåg jag att det är inte hundar jag vill jobba med, det är katter. Massage är ju ett bra sätt att rehabilitera djur på och Axelsons Animal Massage School har även kurs i Kattmassage men eftersom katten tyvärr har lägre status och rehabiliteras inte i samma mån som hundar så har dom bara en endags kurs i Kattmassage och den är för hemmabruk. Den är 2 Oktober och jag tänkte gå den. Kan nog bli intressant och roligt. Väligt bra och kunna ifall någon av katterna skadar sig eller liknande. Kommer nog även till nytta om jag startar Kattpensionat längre fram. Förhoppningsvis i takt med att katternas status växer så kommer Axelsons utöka Kattmassage kursen också.

När man masserar katter så använder man taktil massage. Man tar alltså inte hårt i katterna utan masserar med mycket lätta rörelser som ger avslappning och därmed ger musklerna avslappning.

Katter är ju väldigt viga och är väldigt bra på att stretcha sina kroppar men ibland kan det ändå behövas massage, tex när:

 • Katten har fått en fraktur eller luxation, självklart skall man till veterinären först så att dom kan ta hand om skadan, men sen behöver katten rehabilitering och då är massage bra ( Dock skall man prata med veterinär och kanske ringa till Axelsons och fråga om råd så att man gör rätt)
 • Katten är rädd tex vid bilåkning, veterinärbesök m.m
 • Katten har förstoppning, då kan massage hjälpa till att få igång magen.
 • Katten är frusen.

Vad tycker ni? Skulle ni kunna tänka er att massera katten eller få den masserad som en del av rehabilitering? Själv skulle jag kunna lägga mycket mycket pengar på mina pälsklingar så dom skulle bli friska. När jag kikar på våra katters försärkingar så har jag 6000 kr rehabilitering, vet dock inte om massage räknas in där.

5 tankar om “Kattmassage

 1. Lisa-olsi

  Hej!
  Om jag trodde det skulle hjälpa Elliot vore det självklart
  med massage, både egen och ”betald”.
  Fast så mycket som man klappar, kliar och donar
  med Elliot är det nog en form av massage det också 🙂
  Ha en trevlig valborg.
  Lisa

 2. Dhurata

  Tack för dina tips, har inte ens tänkt på det!
  Jag har utbildat mig att ge Taktil massage på jobbet, men tror du jag skulle våga prova på mina katter?

  Hoppas allt har gått bra i dag/Massa kramar

 3. Karin Kåserar

  Japp.
  Snöstorm älskar att bli gosad på sin lurviga mage. Och det kanske är lite liknande taktil massage? FÖr där så är det mer roterande, mjukt ”knådande” rörelser än klappande, som gäller.
  Vore kul att lära sig lite knep.

  En fråga: Kan en katt få leka med vad som helst, så länge det inte handlar om nåt farligt? Är något tabu, tycker du/ni?
  Har nämligen nyss lagt ut en film på Morris där han leker med ett träkors. Superskoj, tycker jag (& speciellt Morris, han älskar det). Men andra kanske verkligen tycker att det är att häda.
  Bara en tanke.

  Ha en skön Valborg!
  Kram Karin

Kommentera

Hoppa till verktygsfältet