Kattutställning m.m

Spread the love

Sorry har inte varit mycket bloggande den här veckan. Hade ju som ni vet monter hela helgen på Järvas utställning och sen har jag jobbat hela veckan samtidigt som jag varit lite småfebrig så har helt enkelt inte haft ork. Idag gick jag på semester så nu lär det bli mycket bloggande eftersom jag tycker det är så himla kul 😀 Känns så hiiiiimla skönt med semester! Underbart att få vara hemma och mysa med mina älskade katter och kunna morgongosa läänge utan stress.

Kommer bli en del utställningar för mig och Luna framöver :D. Luna har ju liksom inga problem med utställningar, hon tycker det är kul 😀 Vet att en del tycker det här med kattutställningar är helt sjukt osv men så länge katten inte mår dåligt så ser jag inget i fel i det. Luna älskar uppmärksamhet och är en showprinsessa enda ut i klospetsarna 😉

Har fått frågan någon gång att vad skall utställning vara bra för och det finns ju flera aspekter i det. Dels så är det ett himla bra sätt för uppfödarna att se hur deras avel utvecklas. Sen är det väldigt bra för både uppfödare och vanliga kattägare att kunna byta erfarenheter med varandra. Man lär sig ju alltid något nytt när det gäller katter. Sen är det ju framför allt kul för man får träffa andra med samma stora kattintresse och lära känna nya trevliga människor 😀 och ja de klart man blir superglad om det går bra för kissen i utställningen också så klart 😉

20-21 Augusti kommer jag och Luna åka till Linköping på utställning med Hallonfamiljen och Lunas halvbror Alsan & matte Therese  😀 Kommer bli en kul helg ! Sen kommer vi nog förhoppningsvis åka till Eskilstuna på utställning i September, då är det Ragdollspecial på lördagen. Dock har jag ingen monter på dessa utställningar så ni vet. Närmaste monter vi har inbokad för tillfället är i November.

Blir lite sugen på att prova och ställa ut vår vackra Hugo. Jag och Andreas pratade om det igår och han trodde Hugo skulle fixa det här med utställning för han brukar vara väldigt lugn och snäll att hantera även att han är en busig kille. Prova kan man ju liksom och visar Hugo att han inte mår bra av det så blir det bara en gång. I fall jag skall ställa ut honom så måste jag skaffa huskattbevis. Är ju med i Ragdollklubben men den är inte SVERAK ansluten så jag måste gå med i någon SVERAK ansluten klubb och sen skaffa huskattbevis till Hugo. Vet inte hur lång tid det tar dock? Han är ju chippad, vaccinerad och kastrerad så det är ju inga konstigheter.

Mycket kattprojekt hela tiden men jag trivs så himla bra med det 🙂 Sen till sensommaren/hösten så skall väll jag och Kattbeteenderådgivare Helena Johansson förmodligen ha en föreläsning. Helena kommer då så klart prata om kattens beteende och ge tips och råd för miljöberikning och problembeteenden. Jag kommer förmodligen också prata lite, vi får se hur vi lägger upp det. Men jag kanske pratar lite mer allmänt om vad man skall tänka på när man skaffar katt. Skulle ni vara intresserade av att komma på föreläsning ?

10 tankar om “Kattutställning m.m

 1. Åsa

  Jättekul att du har fastnat för detta! 🙂 Jag tror absolut att Hugo skulle klara att ställas, han är en cool kille, en Ragdoll i fel päls. 😉

  Gå med i Stockholms Kattklubb eller någon annan bra klubb, t ex Järva. Det går snabbt – bara att betala in så är man medlem direkt och kan skicka in anmälningar.

  Huskattbeviset kan ta lite tid nu i sommartider – Sverak tar sommarstängt nu mellan vecka 30 och 31. Ansökan ska du skicka till din klubbs avelssekreterare, som signerar och skickar den vidare till Sverak.

  Det blir stuga för oss i Linköping! 😀 Vi fyra tjejjer bor i stugan och Lucas ligger i tält utanför.
  Kram!

  1. heidi Inläggets författare

   Ja det känns jättekul 😀
   Haha jo en cool kille är han definitivt. Han har nog apat efter lite Ragdoll grejer efter Theo och Marwin. Han kan tex lägga sig sådär handlöst som Ragdolls gör. Sen ligger han också ofta raklång och softar mitt på golvet.
   Tror jag går med i Järva kattklubb. Blir väll någon utställning till hösten med Hugo 🙂

   Mysigt 😀 kommer bli jättekul !

   Kram

 2. Kattson

  Roligt att ni jobbar för katternas välbefinnande båda två. Vi får se var och när er föreläsning hålls, och också om det har lite fokus på katthemskatter. De kan ju ha lite speciella behpo.

  1. heidi Inläggets författare

   Ja både jag och Helena känner att vi vill upplysa människor om hur och vad de kan göra för att ha det så bra som möjligt med sina katter och förebygga onödiga omplaceringar och avlivningar pgr av att folk inte tror de finns någon lösning om man får kattproblem. Jag kan tänka mig att Helena skulle kunna tänka sig att prata en del om lite skyggare katter. Hon har ju varit jourhem till många skyggisar och brinner för att hjälpa hemlösingar. Föreläsningen hålls eventuellt i Handen.

 3. Kjelle Bus

  Appropå utställningar så håller jag med du 🙂
  Jag hade inte en tanke på att flänga runt på kattutställningar med Kjelle Bus när jag köpte honom. Det var uppfödaren som undrade om jag inte kunde tänka mig att ställa ut honom i Malmö i våras. Det visade sig ju vara jättekul 🙂 Som du skriver så träffar man ju en massa trevligt folk och katter åh alltid lär man sig nåt nytt 🙂
  Kjelle Bus tycker ju oxå att det är helt OK att vara på utställningar o gillar ju att åka bil , annars hade jag INTE utsatt honom för det !!!

  1. heidi Inläggets författare

   Va kul att det blev så lyckat 😀
   Ja verkligen det är så trevliga människor på utställningar, så kul att prata med människor med samma intresse.
   Ne precis, skulle man se att katten mår dåligt av utställning så är det ju ingen glädje med det.
   Luna har heller inget emot bilåkning. Hon kan jama lite för hon är uttråkad men absolut inte av panik som min Eddie gör. Han AVSKYR att sitta inlåst och åka bil.

Kommentera

Hoppa till verktygsfältet