Djurfamiljen

Kikat på hur vi ska fixa med 720 liters akvariet

Spread the love

Jag här om dagen var vi iväg till Hornbach där Christian jobbat tidigare på zoo-avdelningen för  att kika på hur vi ska fixa med 720 liters akvariet.

Nu har vi tömt hela 720 liters akvariet för att börja om helt på nytt. Något har varit tokigt i det eftersom vi hade sån fiskdöd.

Våran heltäckande ljusramp har också gjort sitt och vi behöver fixa nya heltäckande täckglas och så tänkte vi att vi kör en vanlig ljusramp. Typ nått sånt här.
Kikat på hur vi ska fixa med 720 liters akvariet

Vi har nu ytterpumpar men dom har också många år på nacken så vi kikade lite på innerpumpar. EHEIM ska vara bra grejer.
Kikat på hur vi ska fixa med 720 liters akvariet

Sand ska vi också fylla på.
Kikat på hur vi ska fixa med 720 liters akvariet

Bild från förra våren på Christian som kikar fiskar i fiskaffären 🙂
Kikat på hur vi ska fixa med 720 liters akvariet

En sån här kulfisk blir det eventuellt när vi fått ordning i akvariet. Handelsnamnet brukar vara Fahaka kulfisk men artnamnet är Tetraodon Lineatus. En stor kulfisk som kan bli upp till 43 cm.
fahaka

fahaka

Min absoluta drömfisk är den här kulfisken. Den kallas Stars and stripes puffer men arnamnet är Arothron hispidus. Det är en saltvatten kulfisk så i nuläget har jag ingen möjlighet att skaffa ett till akvarium på ca 700 liter och det vi har kan nog vara lite krångligt att göra om till salt. Så det är ett framtidsprojekt. Kunde inte sluta kika på den här sötnosen när jag såg den i fiskaffären.
Stars and stripes puffer. Arothorn hispidus

Vår gamle kampfisk Rocky kilade vidare till fiskhimlen så när vi var på Hornbach så skaffade vi hans efterträdare Rudolf. Rudolf är kung i vårt 60 liters som han delar med lite andra småfiskar, räkor, dvärgklogrodor och snäckor.
kampfisk

Gillar ni fiskar? Jag tycker det är jättemysigt med akvarium med fiskar som simmar runt. Det är lugnande 

2 tankar om “Kikat på hur vi ska fixa med 720 liters akvariet

 1. Elin Eurén

  Ja jag gillar akvarium just nu har jag inte plats för ett akvarium prioriterar annat i mitt hem för tillfället men i en framtida lya ( större) då kan jag nog tänka mig ett akvarium med lite färgglada fiskar. gillar mottagningar med akvarium i eller restauranger med akvarium i. Det blir ett lugnande koncept med en sådan sak i lokalen.

  1. heidi Inläggets författare

   Håller med, det är rogivande när det finns akvarium på väntrum och restauranger.
   Rekommenderar verkligen akvarium 🙂 kan fastna läääänge och bara sitta och titta.

Kommentera