Lurvsvans och klösmöbler

Spread the love

Luna är en enda stor svans 😉 den är jättelurvig som ni ser.

I bakgrunden ser ni kanske en nermonterad klösmöbel. Den har vi haft i sovrummet och den som stod där den nedmonterade klösmöbeln är står i sovrummet och när vi har nätat in vår alldeles nya balkong så skall den klösmöbeln som syns i bilden monteras upp på balkongen och gissa vad… 😉 Joo, till vardagsrummet kommer det en alldeles ny och fräsch klösmöbel. Så snart kommer katterna ha 3 ganska stora klösmöbler att busa, klösa, klättra och sova i. Visar bild sen när vi har fått hem den nya klösmöbeln och monterat upp den 😀

Hur många klösmöbler har era katter?

29 tankar om “Lurvsvans och klösmöbler

 1. Mary

  Våra katter har bara en klösmöbel och den är ingen vacker syn. Brun och grå i en kombination av två som slitits ut men den verkar ganska ok att hänga på iallafall, klösa gör de helst på möblerna.

 2. Angie

  Dom har inga alls, vi tog in ett helt träd och monterade fast åt dem istället! 🙂 Skitkul att klättra i, mindre populärt att klösa på dock, den funktionen fyller soffan mkt bättre.

  1. heidi Inläggets författare

   Coolt, kan du inte lägga upp bild på bloggen?
   Här är som tur är våra busar duktiga på att klösa i sina klösmöbler förutom ett hörn på soffan där det inte syns så mycket.

  1. heidi Inläggets författare

   Va tråkigt att de inte använder det alls. Hur stor är det? Den erfarenheten jag har av klösmöbler + katter är att ju större ju roligare tycker katterna den är att använda.

 3. Emma

  Jag har en klöspelare som är 119 cm hög, och rätt grov, sen har jag en sån tunnel med 3 ”våningar” och har köpt en klösmöbel på djurkompaniet som är i samma serie som klöspelaren som dom skulle få hem på onsdag. Så har i dagens läge en klöspelare (som dom iaf klättrar och sitter på) och en sån klöstunnel, men utan klösmöbel, dom har en egen fåtölj istället, som ska kastas innan klösmöbeln kommer hit. =P

   1. Emma

    Jadu, det borde jag veta efter alla turer jag kollat på den. =P Den heter någonting XXL.. =P Den finns att köpa på Arken Zoo och Djurkompaniet (dom enda djuraffärer som finns här i stan). Den har lite tyngd, så den inte rasar då dom är igång, klöspelaren är väldigt populär, den hann jag inte ens plocka ihop innan dom började klösa på den. =) Men får återkomma med namnet på den då jag fått hem den. =)

 4. Tessan

  Vi såldes alldeles nyss våran klösmöbel till en lycklig blivande ragdollägare. Ska bygga en alldeles egen med en kraftig sisalklädd pelare och vita hyllkonsoller på väggen längs sidorna. Tror det kommer bli jättebra! Har haft x antal klösmöbler genom åren och tycker tyvär att de flesta är väldigt dyra, fula och av dålig kvalité.

  Kan passa på att varna ev klösmöbelspekulanter från att köpa billiga klösmöbler på Tradera, de är av väldigt undermålig kvalite. Man får inte ens vad man betalar för.

  Men nu är jag jättepeppad inför kattmöbelbygge i helgen. 🙂

  1. heidi Inläggets författare

   Va roligt att ni skall bygga en klösmöbel :D, då får man ju den precis som man vill ha den. Jag är också sugen på att bygga egen klösmöbel men inte haft tid.

 5. Sara och Ansgar

  Ansgar har bara en klösmöbel hemma hos mig (har inte plats för så mycket mer ^^), men den används flitigt! Och hemma hos Mattias i Sthlm har i en loftsäng där vi har klätt in ena benet med handdukar så det klöser han och klättrar på när han är i Stockholm 🙂

  1. heidi Inläggets författare

   Eran klösmöbel är jättefin 🙂 och STOR. Hihi ja soffan är ju ett bra ställe att klättra och busa på. Men försök att inte klösa där så blir nog er matte och husse glada 😉

 6. Malin

  Här har vi tre. En som är aldeles ny & går upp till taket…SKITKUL!!
  En mittemellan, som en tunna…som används som sovplats & så en liten som knappt används som jag egentligen borde kassera.
  Det tråkiga med kattmöbler/klösmöbler är att de är så fula. =/

  1. heidi Inläggets författare

   Kul att katterna gillar sina nya klösmöbel 🙂
   Jo många klösmöbler är ju inte så vackra men alla är inte så fula tycker jag. Vore dock skönt att slippa det där pälstyget som oftast är på. Blir så håårigt 😉

 7. Modekatt

  Vad kul att få ett nytt klöshus, ojoj vad mycket bus kissekatterna kommer att hitta på!
  Vi har 2 stycken men den ena vill de inte använda & Melissa har börjat klösa på soffan ganska mycket nu så jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på till henne.

  Hihihi vad roligt det var det där buset som Luna hade hittat på, det med plastfickan & biljetten hihihihihihihi!Klart man måste busa när matte sover 🙂 Alissa älskar också att bita på/äta plast, hon är min dummerflicka!

  P.S. Hon är verkligen vacker din Luna!

  Kramar till er

  1. heidi Inläggets författare

   Hihi ja de kommer bli jätteglada när vi fått det och monterat upp det. Eller ja de kommer bli glada när vi ska montera upp det också för våra katter älskar att hjälpa till 😉
   Men va synd att hon klöser på soffan. I bland funkar det om man sprayar Feliway på soffan så de känner att de inte behöver klösa där. Och så tar man kattmynta där man vill att de ska klösa.

   *fniss* ja visst är hon rolig vår lilla Luna bus 😉 inget får man ha i fred för henne. Dom hittar på så myycket knas katterna 🙂 men oftast så är det ju bara charmigt.
   Tack sötis 🙂 hon är en prinsessa vår lilla tjej.

   Kramar till er också

Kommentera

Hoppa till verktygsfältet