Nu har Theodore tagit blodprover

Spread the love

Nu har Theodore tagit blodprover hos veterinären. Vi hade tid kl 10 i morse hos Hässelby veterinärpraktik. Dom hade förberett i undersökningsrummet genom att spraya Feliway så Theodore skulle känna sig tryggare.

Nu har Theodore tagit blodprover

Theodore fick samma veterinär som det gick så bra med förra gången som heter Lisa Westberg 🙂 Det var även med en trevlig sköterska. Lisa satte på Theodore en tratt och virade in honom i en handduk förutom den tassen som sköterskan tog prov i från. Det gick förvånansvärt bra faktiskt. Theodore fräste och jamade argt men dom lyckades hålla honom stilla och ta provet.
Nu har Theodore tagit blodprover

Med Theodore gäller det verkligen att inte vara rädd men ändå vara respektfull. Han känner så väl vad man förmedlar.

Nu har Theodore tagit blodprover

Som matte till en temperamentsfull katt är det så skönt och veta att på detta stället blir han respektfullt bemött. Det värsta veterinärbesöket Theodore varit på var på Nacka djurklinik hos en veterinär som tyvärr saknade kunskap om katter och hon tyckte uppenbarligen inte om dom heller.

Jag hoppas fler och fler kliniker lär sig om kattbeteende och hur man bemöter även svårare katter. Det handlar ju inte bara om att vara snäll utan även veta hur man bemöter en rädd och osäker katt.

Nu när jag satt och skrev så ringde veterinären och berättade om blodproverna. Det såg nästan helt bra ut. Det var något värde som var lite högt men inte så mycket så han inte får fortsätta med Metacam. Men vi ska göra återbesök om ett halvår och ta blodprov igen så vi håller koll på värdena. Hon föreslog också byte till ett njurfoder och där vet jag inte riktigt hur jag ska göra. Veterinärfoder innehåller ju spannmål men samtidigt vill jag ju inte att han blir sämre på något sätt.

Ger du något veterinärfoder till din katt?

3 tankar om “Nu har Theodore tagit blodprover

 1. Sophia

  Jag gav veterinärfoder till min hane innan jag tog beslutet att låta honom somna in. Som du vet är jag också negativ till foder med spannmål men om veterinären ordinerar det känner inte jag att jag vill stå emot. Jag vet inte hur man BARFar katter med olika hälsoproblem så som risk för njurproblem etc. Det krävs ju ofantligt mycket kunskap om det ens är möjligt 🙁
  Kör du på veterinärfoder om du inte har någon annan lösning. Du kan ju varva det med blötmat i samma märke.
  http://www.veterinarbutiken.se/veterinarfoder-katt/521-hill-s-feline-k-d-minced-24st-x-156g-burk.html
  http://www.veterinarbutiken.se/content/29-njurfoder-for-katt

  1. heidi Inläggets författare

   Ja det är jättevårt det här. Enligt henne så hade njurfoder positiv inverkan på njurarna och enligt henne så var barf inte bra för katter med njurproblem. Dock är väl inte Theo njursjuk än men ett värde var lite högt. Ska läsa länken men Theo vill ju inte äta barf. Önskar det fanns ett spannmålsfritt njurfoder.
   Läser just nu runt för att se vilket foder som verkar bäst.

Kommentera

Hoppa till verktygsfältet