Semester med katten!

Spread the love

Kan man åka på semester med katten? Vissa katter passar absolut att ta med på semestern om man planerar den efter katten. En katt som är socialt tränad, van vid olika miljöer och inte är ängslig av sig kan trivas bra med att följa med på semester.

Men har man en katt som tex vår Eddie som är livrädd för bilen hur mycket vi än tränar och blir ängslig av för mycket nya intryck mår allra bäst av att stanna hemma med en snäll kattvakt som bor hos honom.

Många av dagens katter är mer flockbundna än revirbundna. Hade Eddie inte varit så ängslig av sig hade han säkert mer än gärna varit med oss på semester för det bästa som finns är att vara med matte och husse.

Theodore, Marwin och Hugo skulle nog vara lätta att ta med på semestern. Alla tre tar det mesta med ro och är tuffa av sig. Dom älskar att vara med oss och dom älskar nya saker och händelser. Sen är dom jätte smidiga att åka bil med. Dom ligger och sover för det mesta.

Men eftersom Eddie är rädd av sig så får alla pojkarna stanna hemma när vi åker iväg. Vi brukar ordna så en vän bor hemma hos 🙂

Sen kan ju katten även bo hos en vän som tex vår Fd jourkatt Lilo 🙂 hon kommer på semester hos varje sommar .

Theodore är förtjust i henne hihi, han som annars är så stor och tuff blir helt plötsligt en gentleman 😉

CIMG1085

CIMG1087

Katten kan ju även få tillsyn av någon vän men det skall vara minst 2 gånger per dag enligt lag och för att katten skall trivas är det ju bra om man kan stanna lite längre stunder än att bara mata, byta vatten  och tömma lådan.

Man kan även ha katten på pensionat men var noga med att kolla upp pensionatet på tex Sverak och åk själv och titta hur det ser ut på pensionatet. Finns tyvärr en del kattpensionat som inte sköter sig.

Själv tycker jag det är jättejobbigt att åka iväg från katterna och är gärna inte borta mer än en helg från dom och då börjar jag sakna dom jättemycket.

Hur gör ni när ni åker på semester?

9 tankar om “Semester med katten!

 1. Anna

  Sv: Ursäkta dröjningen med svar… Ja, det är min rosa bil på bilden 😉 Prosit tackar för kramarna från kattfamiljen och hälsar att han mår mycket bättre 🙂 Nu är det full rulle hemma igen, precis som det ska vara 😉

 2. Dhurata

  Vi har aldrig lämnat våra katter på kattpensionat skulle inte riktigt våga göra det om jag inte skulle vara säker på stället. En gång var vi i Turkiet & då var Melissa hos mina föräldrar annars så har det bara varit resor över helgen & då har alltid någon familje medlem varit hemma hos oss & passat de!

  Kattboken kommer att bli grymt bra bok!:)
  Kramar från mig Melissa & Alissa

 3. Sophia & Katterna

  Eftersom vi inte har ett pass till katterna…än så får de stanna hemma tills vidare men när vi har fixat våra pass får dom följa med på längre semestrar och om vi åker på någonting kortare eller om vi ska göra någonting då katterna inte kan följa med får dom vara hos någon av mina bröder, förmodligen den mellersta eftersom hela hans familj älskar mina missar och så är både Dollar och Pärla vana med att vara hemma hos dom och deras barn är SNÄLLA mot djur.

 4. Nina & Alvin

  Ja, det har du rätt i. Har långt till närmsta granne här men kan mycket väl tänka mig att det finns osteriliserade honkatter på jordbruket intill.

  Alvin vågar gå ut på gårdsplanen nu. Han och Astor har busat massor. Måste ta bild på det senare! De är verkligen bästisar. Kan busa hur länge som helst! Zigge bara stirrar som om de vore korkade, haha.

  Vi ser förstås till att Zigge får EXTRA mycket kärlek nu när Alvin är här. Tror att de har bidragit till att han kommer till samma rum som oss utan att bry sig i Alvin. Han vet att han inte är åsidosatt!

 5. Anna

  Sv: Prosit är väldigt förtegen om var de går att köpa. Jag misstänker ”Smålänningen” som finns här, men vet inte ifall den affären finns någon annanstans. De har många olika och fina ljus 🙂

  Funderar på att sälja min lilla rosa golf, så är du intresserad så 🙂

 6. Jenny

  jag brukar låta en kattvakt komma hem till min lägenhet o ge dem mat o så.. när jag bara hade Zorro o Puma så bodde de nåt år hos mamma o pappa men pappa o Puma gick inte så bra ihop för han sa till henne en gång att hoppa ner från kylen o hon e väldigt känslig för sånt så efter det så kunde hon inte se honom utan att väsa o bli sur ..
  som svar på frågan i min blogg så ja jag fyller år om exakt en månad idag ..

 7. Josefine och Wilma

  Vi brukar ha kattvakt till Wilma. Ska vi hälsa på någon så får hon följa med. Eftersom hon älskar att åka bil så går det suveränt:) Sedan så tycker hon nog att det är ganska spännande att komma till en ny miljö:) Men jag tränade Wilma från när hon var en liten kattbebis så hon är väl ganska van nu.

Kommentera

Hoppa till verktygsfältet