Skall man jobba med djur skall man vara djurvän punkt slut!!

Spread the love

Underbara Svekatt la upp en artikel om hur katter behandlas av länsstyrelsen. Det var tio katter som levde i en inte alls acceptabel miljö. Det beslutades att katterna skulle omhändertas men det gjordes först 6 månader SENARE. Och då omhändertogs bara tre katter för de ansåg att miljön skulle väll bli bättre för de som var kvar om de var färre katter i huset. Dock var ju människan inte kapabel till att ta hand om katterna ordentligt så jag förstår inte varför. Dessa tre omhändertagna katter togs till veterinären där det konstaterades att de hade öronskabb och då bestlutades det att katterna skulle AVLIVAS???! Jag undrar verkligen vad det är för människor som sitter på länsstyrelsen och tar dessa sjuka beslut. Öronskabb är relativt lätt att behandla. Många gånger väldigt lätt. Är inte kattliv något värda? Om en katt omhändertas och har en sjukdom som tex öronskabb som är behandlingsbart borde väll det vara helt SJÄLVKLART att katterna då får komma till ett katthem/jourhem där de får behandling och rehabilitering. När katterna är redo så skall de ju få bli omplacerade till kärleksfulla hem där de kan få leva ett gott liv och bli älskade.

Jag undrar verkligen hur man kan behandla ett djurs liv så här nonchalant??? Har dessa människor som fattar ett sånt här beslut inget samvete i sin kropp?? Usch, ni som tog detta beslutet borde verkligen byta jobb och skämmas över hur iskalla ni är… vidriga rent ut sagt….

Inget djur skall behöva dö bara för att. Självklart skall man förkorta lidandet om ett djur uppenbart inte kan bli bättre och man bara förlänger lidandet  genom att låta den leva. Men att avliva djur som är behandlingsbara eller friska är f*n inte rätt någonstans.

SKÄRP ER LÄNSSTYRELSEN !!

 

20 tankar om “Skall man jobba med djur skall man vara djurvän punkt slut!!

 1. Rebellen

  Vi blev också riktigt morrsugna här hemma kompis! Det kan jag lova dig. Att får vara såhär 2012 känns helt otroligt *stora ögon och stampar hårt med alla tassarna*. Det borde inte vara såå juh! Ni tvåbeningar som verkligen bryr er borde smitta av sig på de där dumma tvåbeningarna.. Men tyvärr är det som om dem har något skydd som gör att de inte rör dem i ryggen :(. Jag hoppas vi någon gång får stopp på de dära dummingarna! *hoppas så in i tassen*
  Visste du förresten att det finns en tre månaders regel inom Djurskyddet? Katter har TRE månader på sig! Det gjorde ont i mig.. Ofta så tycker katthem/djurhem att det är ”för” lång tid och skiter i det och vad händer då? Inget straff då de gör det ofta i smyg.. Och när det kommer fram att de avlivat i förtid så blir det en axelryckning.. Usch fy fabians! Skyggisar som vi är här hemma tillhör en speciell grupp som oftast inte får lika mycket som andra då vi är för svåra och jobbiga.. Säg det till mamma och tvåbeningen får på nöten! Det finns undantag men de är för få.. Jag blir såå arg att det gör ont.. 🙁

  Nosbuff

  1. heidi Inläggets författare

   Ja det är helt sjukt att det får vara så här 2012… 🙁
   Mm det är nog så, de som inte bryr sig gör helt enkelt inte det. Svårt att omvända sånna personer tyvärr.

   Som Elise skrev längre ner så har de inte den regeln men länsstyrelsen har försökt få igenom det.
   Som tur är så är så finns det många katthem som kör efter no kill prinicpen som Svekatt jobbar med. Det är bara katthem som uppfyller vissa kriterier bland annat den som får vara med i Svekatt.
   Klart alla skyggisar skall få chansen till ett bra liv. Bara för man inte blir kelkatt betyder det ju inte att man mår dåligt av att bo med människor. Min vän Elise har en sån kisse som mår alldeles utmärkt.

   1. Rebellen

    Vill bara poängtera att jag menade juh att dem inom Djurskyddet Sverige kör efter det väldigt ofta och då blir det juh som en regel som följs, fler och fler följer med och tycker det är rätt väg att gå.. Hade Djurskyddet Sverige inte tyckt det var okej när det avslöjas och går att bevisas så hade de ju kunnat stoppa det när det är deras katthem/djurhem det handlar om. Och jag skrev juh också att det finns undantag.. Det är mycket dubbelmoral :(. Hemlösa katter kommer i kläm och skyggisar är en stor del av den gruppen. Men det finns raskatter som är skyggisar också.. Det beror helt på hur man tvingats ha det.. Jag tillhör den kategorin och börjar bli tryggis 😉

 2. Elise

  Rebellen: Vill bara förtydliga att det inte finns någon regel men att det har varit som förslag hos LÄNSSTYRELSEN att katthem/djurhem ska använda sig av tre-månaders regeln – dvs att katten ska ha fått ett nytt hem inom tre månader från ankomst till föreningen.
  Men detta är inte antaget ännu och kommer troligen inte heller att bli det – heeeeelt galet, håller med dig!!
  DJURSKYDDET Sverige dock är emot detta förslag till ny djuskyddslag.
  Ville bara förklara det så att inte Djurskyddet får felaktig kritik =)
  Har själv två fd skyggisar hemma som fick all den tid som de behövde och de har blommat ut nu och mår toppenbra!

 3. Joanna

  Borde vara självklart. Om man inte gillar laga mat så blir man inte kock väl. Undrar vad dom hade gjort om det var hundar? inget ont om dom men det känns ibland att hundar har större värde.
  Vi är båda gottegrisar och äter allt sött hihihi 😀 och vi tål allt. Maila mig din gatuadress så jag hittar. Vi kommer 17:00. Då har väl ungen hunnit hem.

  1. heidi Inläggets författare

   Precis man undrar ju hur folk tänker *suck*
   Jo generellt sett har nog hundar större värde i samhället men är säker på att det finns en hel del fall där hundar också bara avlivats utan anledning.
   Hihi så bra. Har en påse med frysta kanelbullar från ica, de får bli det.
   Yes nu har jag mailat dig 😀

 4. Kattson

  Att utbilda Länsstyrelsen verkar vara som att vända en atlantångare på en femöring. Vad jag inte begriper är varför man väljer att jobba med djur om man inte bryr sig om dem. Som du säger: ska man jobba med djur ska man vara djurvän!

  1. heidi Inläggets författare

   Ja det verkar så.. Fattar inte varför de beter sig som idioter?!

   Precis det där är en gåta för mig, varför i tusan väljer man ett sånt jobb om man inte bryr sig om djur..

 5. Mary

  Helt galet! Öronskabb botas med några få droppar i öronen ju?!? undra hur det var att vara vetrinär i den situationen? fast det vill jag nog inte veta:S

  MysHugo i soffan då:) Ser så mossigt ut när de ligger så!

  SV inte kul att du håller på att bli sjuk i den här kylan. Kan tipsa om Lidls pepparmintste det var gott när jag var sjuk sist. Sedan är varma katter i sängen inte heller fel:)

 6. john

  Sveriges sorgliga ”såkallade” djurskydd liknar mest
  godtyckliga utrotningar i alltför många tveksamma,
  påhittade djurskyddsärenden av en Länstyrelse med
  utstuderade arbetsmetoder och alldeles för mycket
  makt.
  Att ”hitta på” brott,djurskyddsärenden eller andra
  vanvårdsfall är INTE tillåtet enl lag.
  Detta för att Länstyrelsen har ”för lite” att göra.
  Och djurägaren skall i 9 fall av 10 förlora mot
  Länstyrelsen även om dom har rätt.
  Och en Länstyrelse-kollegial Domstol ger inga
  förklaringar till en ”märklig” dom.
  Att en alldeles FÖR HÅRD djurskyddslag fått ”missriktade” resultat med nästan enbart grundlösa
  avlivningar som följd kan vilken 7 åring som helst
  räkna ut.
  john.

Kommentera

Hoppa till verktygsfältet