Djurfamiljen

Söt och gullig hund kan också bitas

Spread the love

Oftast tror ju folk att söta hundar inte kan bitas och visa aggression. Men söt och gullig hund kan också bitas.

Olika raser med lite tuffare yttre brukar stämplas som aggressiva och farliga men så behöver det ju inte alls vara.

Fick höra en gång när jag sa vad Dominus är för ras att -aha de sån där mördarhund. Likadant tex med amstaff, dom blir ofta stämplade som aggressiva och farliga. Men så är det ju inte om hunden mår bra och blir väl behandlad.
Söt och gullig hund kan också bitas
Hunden på bilden har inget med attacken att göra.

Läste ett inlägg på Facebook idag om en modig Cane corso som räddade sin matte från en attack från grannhunden. Matten fick riktigt otäcka skador men hennes hund skyddade matte så pass att den aggressiva grannhunden inte lyckades bita henne i strupen.

Hunden som attackerade henne var en Golden retriever. Golden brukar ju anses som såååå snälla och harmlösa. Men även en golden kan bli aggressiv om den tex är sjuk eller blir dåligt behandlad. Sen finns de säkert dom som avlat vidare på dåligt temperament också och då blir de heller inga trevliga hundar. Nu säger jag inte att alla golden är aggressiva för det är dom inte men de inte hundens yttre som visar hur den är i sitt huvud.

Tog en printscreen på bilderna i hennes inlägg. Även bild på hennes modiga hund som räddade henne.

VARNING för otäcka bilder på skadorna:
Söt och gullig hund kan också bitas

Här har ni länk till hennes inlägg på FB. 

Händelsen inträffade två år sen men tycker ändå de värt att ta upp att man ska inte döma hunden efter utseendet.

Dömer du hunden efter utseendet?

8 tankar om “Söt och gullig hund kan också bitas

 1. Sandra

  Jo, jag blev själv biten i benet av en lös Golden i mars i år. Var ute och gick med min hund och denna hunden stod utanför ett hus, vi gick på en bra bits avstånd och hade vänt hunden ryggen (trodde så klart att den var bunden då ingen ägare syntes till) då den kommer springande bakom oss. Har också skrivit om detta i min blogg.

  http://nanookthemalamute.blogspot.se/2016/03/mitt-hatobjekt-agare-till-losa-hundar.html

  http://nanookthemalamute.blogspot.se/2016/03/en-vecka-i-ursinnets-tecken-inte-bra.html

 2. Eva H

  Helt ärligt är jag ofta MER rädd/orolig för s.k. ”söta” hundar!
  Erkänner gärna att typ PB, amstaff o ffa alla blandningar där döms en hel del efter utseendet – utseendet på ägaren….
  Tänker på en taxuppf som arbetade många år på Bagarmossens djursjukhus som krasst konstaterade att personalen där ofta var betydligt ”r’ddare” för småhundar.
  Finns ju en mycket enkel förklaring faktiskt…. Många fostrar helt enkelt inte ”söta” hundar som de självklart skulle med t.ex. rottis, schäfer, dobbis o liknande.
  Denna fråga är faktiskt rent roande när man som jag har amris 😀 Senaste exemplaret som kom som problemkille hit har ju huggit ett antal ggr (mest i kläder för att han helt enkelt missat, en gång i arm dock utan bold.). Om jag blir trodd när jag berättar? Gissa! 😀

  1. heidi Inläggets författare

   Ja de nog rätt vanligt att småhundar inte blir lika uppfostrade eftersom dom ändå går att hantera rent fysiskt i koppel. Men en stor hund som inte lyssnar är inte kul. Jag är personligen själv mer rädd för småhundar. Men har självklart träffat trevliga också med vettig matte/husse.

 3. Beatrice

  Hett ämne! Jag kan döma hundar efter hur den/dom speglar sig mot mina hundar när jag är ute och går exempelvis. Aggressivt beteende har ingenting med ras att görs utan uppfostran och ägare. Som givetvis går hand i hand. Många enligt min mening ska inte ha hund. För dom vet inte hur man ska uppfostra dom.

  Jag vet exakt hur det är att bli dömd i förväg. Jag har två rottisar! Även om dom inte gör en fluga förnäm. Givetvis kopplar dom på ”skydd” som hunden i artikeln gjort. ..om en annan hund visar aggressivitet mot mig, min familj eller mot dom såklart. Men inte före.

  Jag skulle inte heller få för mig att gå fram till en främmande hund, eller låta den hälsa på mina fören jag vet hur hunden är. Även om jag älskar alla hundar, så.. ja du kanske förstår hur jag menar!

  1. heidi Inläggets författare

   Men det förstår jag att du gör. Ja precis. De uppfostran och hur ägaren beter sig som har mycket med det att göra.

   Men tror de lätt blir så att dom med tex små hundar eller hundraser som är kända som ”snälla” inte tar uppfostran på samma allvar som vi med stora hundar med tex skärpa. Om våra hundar inte är uppfostrade blir konsekvenserna större.

   Jag förstår absolut 🙂

 4. Therese

  Tycker det är ett mycket viktigt ämne! Där jag bor är det muskelhundarna som är bäst fostrade. Jag känner en hel del hundar och har endast träffat en amstaffmix som varit i fel händer, men den blev bra efter en omplacering. Oftast beror det ju på ägaren, någon gång kan det ju såklart vara en dålig avel på fel hundar, men oftast blir de vad man gör dem till.

  Jag har en hund som ser väldigt snäll ut och det är flera som bara kommer fram och klappar, gärna bakifrån på huvudet så han inte märker något i förväg. Han är fruktansvärt snäll och har blivit förvånad när folk klappar honom, men någon gång kanske han blir rädd.

  1. heidi Inläggets författare

   Härligt o höra att muskelhundarna är bra uppfostrade 🙂 Här där jag bor har många muskelhund som statussymbol men sen finns de också dom som tar hundägandet på allvar.

   Ja det är tråkigt beteende från människor. Man ska ju aldrig bara klappa en hund utan att fråga ägaren. Finns ju hundar som biter i ren rädsla.

Kommentera