Tålamod

Spread the love

Blev ingen promenad för Theodore och Marwin igår. Var jättetrött och idag morse förstod jag varför, halsen gjorde så ont och var helt röd. Har fortfarande inte ätit nått och nu börjar jag få feber också. Känns ju verkligen surt att bli sjuk 🙁 jag måste bli frisk till nästa vecka när jag skall operera mitt knä.

Kattsele, Kattfamiljen

Hugo i sele 🙂

I alla fall tänkte skriva lite men sen skall jag tillbaka till soffan. Jo jag har sett på bloggar m.m att många kattägare tar ut sin katt i sele men ger sen upp på första försöken för att katten är rädd. Det är helt normalt att katten är osäker i början. Om den bara vill ligga på ett ställe första gången så låt den göra det. Katten måste få insupa alla nya intryck innan den vågar ta för sig om den inte är väldigt självsäker som vissa katter också är. Försök att gå ut någonstans där det inte är så mycket störande moment som bilar hundar eller lekande barn. Ett tips är att gå ut lite senare på kvällen när det börjar skymma. Då brukar katten känna sig tryggare eftersom dom är nattdjur. Efter ett par gånger brukar katten uppskatta dessa promenader jättemycket. Det finns väll i princip ingen som vill vara instängd hela sitt liv!? Självklart finns det katter som blivit skrämda av något utomshus och har då utvecklat en fobi mot att gå ut men det går oftast att behandla. Då kan det vara bra att ta kontakt med någon Kattbeteende specialist. Sen får man ta hänsyn till att vissa katter går ut i nästan ur och skur medans vissa som min Eddie endast vill gå ut när det är i princip sommarvärme och torrt ute.

Lycka till med sel promenaderna och ha massa, massa tålamod 😉

3 tankar om “Tålamod

  1. Sophia och katterna

    Haha, Pärla hatade selen och bara rullade sig heeeela tiden.
    Dollar låg vett skrämd i en buske och stirrade, sen gick han två cm och låg och stirrade.
    Pärla är nu kompis med sitt sele och Dollar är fortfarande en mes som vägrar gå ut, han gömmer sig och skriker neeeeej!! när vi tar fram selet men sen när vi väl är ute vägrar han att gå in. 😉

Kommentera

Hoppa till verktygsfältet