Tänk efter innan ni skaffar djur!

Spread the love

Hej på er! Hoppas ni mår bra? Ni får ursäkta att det varit lite tyst här på bloggen några dagar men åkte på halsfluss med hög feber och sånt tråkigt. Har fått penicillin och halsen börjar bli bättre. Dock gör penicillinet att jag mår illa men snart skall jag väl känna mig bra 🙂

Nu till något helt annat. Som uppfödare får man ju många mail av folk som är intresserade av igelkottar. Ibland blir jag nästan lite upprörd för man märker att en del inte tänkt efter alls. Kriterierna för igelkotten kan tex vara att den skall vara så billig som möjligt.
kotte2

Igelkottar är charmiga och söta må djur men man skall inte köpa dom på impuls bara för dom är så himla söta. Läs på och tänk efter om igelkotten verkligen är ett djur för dig. En igelkott kan leva upp 10 år och man skall vara beredd på att ta det ansvaret. På min uppfödningssida kan ni läs mer om ”Passar igelkott mig”.

Jag har ingen speciell köordning utan går på magkänslan när det gäller kotteköpare. Är man intresserad av igelkott är det bästa att maila eller ringa och berätta vad man är för person och vad man kan erbjuda för hem till en liten igelkott . Är man under 18 år så vill jag även prata med föräldrarna så att jag vet att det tar huvudansvaret. Ni som nyligen flyttat hemifrån och är unga vuxna. Tänk verkligen efter noga om en igelkott passar er. Jag har varit i kontakt med en del ungdomar som precis flyttat hemifrån och som vill ha igelkott men sen går det några dagar då har livet svängt åt ett helt annat håll och igelkott passade inte alls in. Jag säger inte att jag inte säljer till yngre personer men är lite försiktigare just där. Sen kan man ha tur och hitta toppenmattar och hussar även i ung ålder. Memphis underbara matte Angelika är en sånt där exempel. Hon är 19 men hennes djurintresse är så seriöst och stort så Memphis har fått det toppen det vet jag. Haha låter som jag är skitgammal nu men fyller ”bara” 27 i år. Men det är verkligen skillnad på 20 och 27, det kan jag lugnt säga.

På VimedDjur kan ni läsa en viktig artikel som man bör läsa igenom innan man köper djur genom annonssajter.

Bild på sista goset med Louisiana idag innan hon flyttade till matte Kina ♥
kotte

6 tankar om “Tänk efter innan ni skaffar djur!

 1. Joanna

  ”Så billig så möjligt”, på dom som skriver sådant i mail låter det som om en kotte kostade 20.000 kr. Vet inte priset på en taggis men det är knappast en förmögenhet. Och tycker man det då har man nog inte råda att ha en alls :/

  1. heidi Inläggets författare

   Ta bort en nolla så har du priset på en kotte även om det så klart kan variera lite.

   Nä har man inte råd med inköpet har man nog tyvärr inte råd med driften heller. Tex försäkring, vettisbesök, foder osv.

 2. mary, fröken tott och adam

  Vad fint att du mår bättre. Tycker synd om dig som blev sjuk nu när det fina vädret kom. Men förhoppningsvis får vi en bättre sommar än förra året:)
  Ditt inlägg kan vändas också till vilken ansvarstagande uppfödare och säljare du är. Tänk om alla tänkte som dig när de valde hem till djur!

Kommentera

Hoppa till verktygsfältet