Theodores veterinärbesök

Spread the love

Tänkte jag skulle berätta om hur Theodores veterinärbesök gick. När jag ringde och skulle boka tid så kollade jag om dom hade förståelse för att Theodore blir arg när han blir stressad och det hade dom och den veterinären vi fick tid hos brukade ta just dom lite argare katterna.

Jag kan säga att det här är FÖRSTA gången under Theodores 9 åriga liv som han inte har vrålat och blivit jätteupprörd hos veterinären. Vi var hos en veterinär som heter Lisa Westberg och jobbar på Hässelby Veterinärpraktik. Hon var verkligen såååååå bra med Theodore och lät honom gå runt i rummet och komma till henne. Hon satte sig på golvet och passade på att känna på Theo när han gick förbi och liksom aldrig tvingade honom.

Theodore hos veterinären
Theodores veterinärbesök
Hon lyckades känna på hans bakben och han reagerade mer på just höger bak. När hon böjde så haltade han till några ggr efter det och fräste. Theo har även tappat väldigt mycket muskler på bakkroppen pgr av att han helt klart har ont pgr av artros troligen.
Sen dom tecken vi sett som att han vill ha stol för att hoppa upp vid köksfönstret och ibland misslyckas när han ska upp i soffan pekade på artros. Det som är nytt är att sen i måndags när han hade extra ont så har han inte vad vi sett varit i klösträdet. Det gör väl helt enkelt ont att hoppa och klättra. Men han har varit piggare än i måndags i alla fall men han är surare än vanligt så han har ont.

Theodore ska få prova Metacam i två veckor nu och sen ska vi utvärdera det tillsammans med veterinären. Metacam är smärtstillande och antiinflammatorisk medicin för djur.
Theodores veterinärbesök
Som jag förstår hade Lisa gått på föreläsningar om kattbeteende m.m så att hon skulle kunna bemöta katter på bästa sätt. Det tycker jag nog alla veterinärer borde göra med tanke på hur vanliga katter är som husdjur.

Vilka veterinärer tycker ni är bra med katter?

2 tankar om “Theodores veterinärbesök

 1. Kattson

  Vad roligt att du hittade en veterinär som förstår sig på lite ”speciella” katter. Min Viktor äter också Metacam för sin artros. Det lättar verkar fungera bra, tillsammans med lite stegpallar och annat som underlättar hans förflyttningar i höjdled.

  1. heidi Inläggets författare

   Ja det känns så himla skönt 🙂 Vill ju att Theodore inte ska behöva bli så stressad som han kan bli hos veterinären. Men hon tog sig verkligen tid och förstod verkligen Theo.
   va skönt det fungerar bra för Viktor. Theo verkar måt bättre han med 🙂 Vi fixar också så Theo inte behöver hoppa högt.

Kommentera

Hoppa till verktygsfältet