Underlig studie

Spread the love

I senaste numret av kattliv är det temat personlighet som står i fokus. Man kan läsa att det gjorts studier på tex hundar och hästars personligheter och att det då framkommit skillnader mellan raser och individer. Det hade även gjorts en studie på katters personligheter i USA vid Central Missouri State University som publicerades Pschykological Reports år 2007. I studien hade 196 kattägare fått gradera olika egenskaper som : Aktivitet, sällskaplighet, lydighet, beskyddarinstinkt, nyfikenhet, självständighet, aggressivitet och känslighet enligt en femgradig skala.  Men i den studien framkom det inga tydliga skillnader mellan olika kattindivider !?!?

Då undrar ju jag självklart hur denna studien egentligen har gjorts?? Var det verkligen älskade familjekatter som studerades i denna studie?? För oss som bryr oss om våra katter är det väll helt självklart att det är stora skillnader på olika katter!! Skulle vara intressant att göra en egen liten studie här på bloggen faktiskt. Skulle ni kattägare vilja vara med och svara på frågor om era katter?

25 tankar om “Underlig studie

 1. Elisabet

  Hej, dom är lite konstiga i USA 🙂 Har haft många katter under mina år och alla har varit olika. Har just nu tre killar (blandras) och dom är mycket olika. Så inte vet jag hur dom har kommit fram till att det inte är stora skillnader mellan olika katter. Ha!
  Kram och tassklappar från oss

 2. Maria

  Du har helt klart en stark poäng! Tyvärr ser folk bara katter som en och samma ’skock’. Men såklart de är individer precis som oss. Men de ses aldrig helt som det, förutom av oss som älskar våra katter 😀

  Skulle lätt kunna vara med och svara på lite frågor, om du vill ha det :]

 3. Malin

  Låter konstigt. Känns självklart att de är olika. Har haft 3 katter under de senaste 3 åren (Nu bara två tyvärr) & ingen av dom har lika/samma personlighet.

  Svarar givetvis p¨å frågor =)

 4. Elina

  Hm… Lite konstigt verkar det ja. Sj tänker jag att det är ganska självklart att katter har en personlighet oavsett ras. Individer är precis vad de är. GULBAGGEGALAN! Tack, jag råkade skriva Oscarsgalan, men jag har ändrat detta! (; Svinalängorna var faktiskt jobbig att se på bio. Jag ville gråta, men vågade verkligen inte när alla andra verkade helt oberörda. Jag hade önskat att jag hade fått känna mer! Om man säger så… Puss från mig o mina små!

 5. MODEMAJK

  Jag är gärna med och svarar! 🙂

  Sv. Tack snälla, finafina du! 🙂

  Jo jag kan tänka mej det, tyvärr. En av mina systrar har jobbat på lager så jag förstår. Näh då hoppas jag med att du inte har mysisar jämt, även om det är så himlans gott… 😀

  Det kommer bli kanonawesome! 🙂

  Kramisar!

 6. Elina

  Det komiska när jag tänker efter är att en av mina kompisar som aldrig har haft djur o som är aningen allergisk alltid skrattar åt mig när jag pratar om djuren o säger att jag ”verkligen beskriver dem som om de va människor” – det hon syftar på är att jag ger dem en personlighet vardera. Men det är ju så det är! För henne låter det så konstigt o osant, så hon nappar aldrig på det, utan skrattar åt det o tycker att det är en kul grej, liksom… En annan kompis som är allergisk o aldrig har haft djur tycker helt tvärt om o är jätteklar med att hon anser att allt levande har en personlighet. Hon älskar att lyssna på mina ord. För henne gör det mina katter levande just i egenskap av vilka de faktiskt är! (:

 7. heidi Inläggets författare

  Elisabet:
  Ja visst är dom lite underliga ibland 😉
  Alla katter har verkligen egna personligheter. Hoppas du är med i undersökningen med dina killar.
  Kram

  Emma:
  Härligt 😀

  Tusse & Oliver:
  Va roligt med nya läsare 😀 varmt välkomna hit till kattfamiljen. Hoppas ni är med i undersökningen?

  Maria:
  Det är så konstigt det där hur en del har så svårt att förstå att även katter är personer. Jättesnällt om du också vill delta i undersökningen 😀

  Fanny:
  Härligt 😀

  Anton: Va roligt att du också vill ställa upp 😀

Kommentera

Hoppa till verktygsfältet