Djurfamiljen

Varför behandlar en del sina katter som en sak?

Spread the love

Som ni vet så supportar jag Södertälje katthem och läser så klart deras blogg. Idag så kunde man läsa att en stackars kisse kommit tillbaka till katthemmet pgr av att  av att kattens familj tyckte den förde liv på nätterna. Då undrar man ju lite hur de som skaffade katten tänkte. Trodde dom att katten skulle sitta alldeles tyst i ett hörn som en liten porslinsdocka? Nä hörrni skaffar man katt får man vara beredd på bus och stoj, även på natten. Sen skall man så klart inte acceptera beteendeproblem som att katten väcker än medvetet på nätterna genom att tex jama eller kraffsa för att man skall gå upp. Men det finns det en lösning på, börjar katten att medvetet väcka än skall man huuuur jobbigt det än är bara ignorera den. Får man inte bukt med problemet finns det duktiga kattbeteenderådgivare man kan ta hjälp av.

Bor man litet och inte kan stänga in sig i sovrummet på natten så måste man ju verkligen förstå att katter kan busa även på natten och har den somsagt ett beteendeproblem går de faktiskt att få hjälp med det!

Den här buskillen bor i en etta med syrran och han får faktiskt busa utan att hotas att bli tillbakalämnad till Södertälje katthem!

katt

4 tankar om “Varför behandlar en del sina katter som en sak?

 1. Robyn

  Jag undrar varför också vissa behandlar sina katter så…
  Min kompis syrra har en katt och hon kan verkligen inte ta hand om katten, min kompis (vi kan kalla henne för A) berättade idag att hennes syrra skrämmer sin katt med flit, för att hon vet att hennes katt (som heter Essa) är rädd för prassel ljud (prassel ljud menar då jag att man te.x tar en papperspåse och skrynklar ihop den)… hennes syrra skulle bara då visa A att hennes katt är rädd för såna ljud, tycker det är lite idiotiskt för hon behövde inte demostrera. Min kompis A sa att de räckte med att hon bara berättade att Essa var rädd för dom ljuden.
  En annan sak som A berättade var att en gång när hennes syrra hade bråttom en gång (antar att hon skulle ut, så hon var stressad), då råkade hon låsa in Essa i en liten garderob i 1 och halv dag! Essa hade tydligen hoppat in där… förståeligt att katter gör så, men man kan väl ändå (som kattägare) kolla om ens katt hoppat in där. Så Essa fick alltså ingen mat eller vatten på 1 och halv dag…
  Både jag och min kompis tycker att hon verkligen inte borde ha katt….

 2. Kjelle Bus

  Men hallå !!
  Vi katter är faktiskt NATTDJUR , så surprise att vi är aktiva på natten eller NOT !
  Min matte o husse har löst det med att bara ha tysta leksaker framme på nätterna , så jag kan busa hur mycket jag vill utan att väcka dom 🙂

Kommentera