Djurfamiljen

Varför jobba emot de goda, det vill säga katthemmen!

Spread the love

Det här är ju bara helt vansinnigt och så sjukt !!! Kan inte länsstyrelsen ge sig på dom som faktiskt behandlar djuren illa!! Sen undrar jag hur tusan man kan hota med att dra in tillstånd för ett katthem tar emot skygga katter. Skygga katter går i de allra flesta fall att socialisera. Avlivning är inte en lösning!
göteborg katthjälp

Denna text lånad från Göteborgs katthjälp:

”Fler och fler katthem tvingas att lägga ner sin verksamhet för hemlösa katter pga de inte kan uppfylla länsstyrelsernas krav. Det handlar då inte om att katterna skulle vara vanskötta men till exempel om att det fattas någon centimeter i takhöjd, att katthemmet tar hand om skygga katter eller att det saknas fulltutrustade karantänutrymmen. I veckan var det Djurskyddet i Mariefred som tvingades lägga ner katthemmet då man inte har råd att bygga om i karantänen där länsstyrelsen kräver en särskild sluss och att rinnande vatten skulle dras in. Även vi på Göteborgs Katthjälp har stora problem med vår länsstyrelse som inte vill förlänga vårt tillstånd pga att vi jobbar med Trap Neuter Return-metoden för förvildade katter, en metod som är lagligt även i Sverige. Norrtälje Katthem (på bild) är en annan förebild där länsstyrelsen har informerat katthemmet om att man har för avsikt att dra in deras tillstånd pga att man tar emot skygga katter. 

Samtidigt har dessa länsstyrelser inga problem med hur t ex minkar och höns hölls i djurindustrin, trots att även dessa djur ska tas om hand enligt samma djurskyddslag som bland annat stadgar att ”Djur skall behandlas väl och skyddas mot onödigt lidande och sjukdom” och att ”Djur skall hållas och skötas i en god djurmiljö och på ett sådant sätt att det främjar deras hälsa och ger dem möjlighet att bete sig naturligt.” 

Hur kan detta vara möjligt?”

Jag undrar detsamma, hur kan detta vara möjligt?

4 tankar om “Varför jobba emot de goda, det vill säga katthemmen!

 1. Emma

  Jag håller med om att det ser dåligt ut, och det där med skygga katter är ju mer en tolkningsfråga egentligen.
  Men resten är trots allt krav som finns för katternas bästa. Utrymmeskrav, krav på fönster osv.

  Det är inte dom reglerna som är för hårda, det är reglerna för pälsuppfödningen som är för dåliga.

  Jämför vi med det sämre går det säga så om allt.
  T.ex att någon sköter sin kanin bra och älskar den men håller den i en för liten bur. Varför ska länsstyrelsen reagera där när kaninen ändå har det bra?

  Länsstyrelsen går efter vad som är bestämt enligt lag, med, tyvärr, chans till att tolka vissa saker som dom vill som med skygga katter.
  Men med pälsuppfödning är ju tyvärr det helt ok enligt lag av någon underlig anledning.

 2. forystasurfare

  Reglerna verkar ha kommit till för att staten ska pressa ut ännu mer pengar från medborgarna. Lagarna är hårdare vad gäller att hålla djur än människobarn. Hur många fönster har igendragna gardiner som exempel? Har du barn så är det inga problem, har du katt eller hund blir du bestulen. Har du djurfabrik, där djur lever vedervärdiga liv, så är det inga större problem.

  Länsstyrelsen stjäl katter från privatpersoner och kommer inte sällan med dåliga eller lögnaktiga påståenden för att ta katterna ifrån en. Inte sällan säger de att man inte lagt fram (rent) vatten eller tillräckligt med mat trots att man har gjort det och det syns på katterna. Det skulle synas om de inte fick mat och vatten.

  Sen plockar de (de få utvalda kattstallen) ut 5-6000 kronor per månad och katt, vare sig det är vuxna eller små kattungar. Tar de en kattfamilj t. ex. en kattmamma och hennes fem ungar blir summan 30-36 000 kronor för en månad. 25% moms och det ger klirr i deras kassa.

  I Stockholms län finns endast ett (1) kattstall som gått med på att avliva katter och det är Solgläntans katt- och smådjurspensionat som ägs av Lena Engen men som vi skattebetalare har tvingats sponsra med 841 000 kronor.

  Engen förklarar sig med att det endast är sjuka katter som avlivas på kattstallet men sannolikheten är stor att de avlivar katter som inte har några ägare som man kan utpressa pengar ifrån (LST/polisen kräver det, Engen får betalt av staten som i sin tur utpressar ägarna). Man kan alltid hitta på någon sjukdom. ”Katterna var skygga” är annars en mycket användbar förklaring för att avliva dem på löpande band. Den förklaringen vägrar många kattstall använda sig av och vägrar därför att avliva katter av den orsaken vilket gör att deras tillstånd dras in (som straff). Konkurrensen väck och katterna kommer då att forslas till de kattstall som går med på att avliva dem.

  Titta på den gamle mannen som matade några katter i ett koloniområde. Plötsligt anses han som ägare och staten kräver 7000 kronor och om de tar in katterna till något kattstall så kommer han att få en räkning på 100 000 kronor eller mer.

  Det handlar om pengar och inte om att de vill måna om djuren. De skiter i djuren. Fråga minkarna som bor i små burar och har stora öppna sår på sig, fråga gnagarna som får avklippta tår på grund av djurexperiment, fråga grisarna och hönorna som lever sina liv som packade sillar… Fråga alla djur utomlands som har det ännu svårare än de svenska djuren. Sverige importerar mer och mer kött. Kött som kan ha plågats på alla sätt och vis då lagarna i de länderna tillåter det.

  Madeleine Keife på Länsstyrelsen i Stockholm har varit anställd på Hundstallet i Åkeshov, ett av de hundstall som tar emot stulna hundar. Hon har även varit volontär på kattstallet i Åkeshov. Hon bor även i samma område som Lena Engens dotter gjorde för inte så länge sen. Hon förser alltså gamla arbetskamrater och (kan vi anta) vänner med stulna djur.

  Läs mer här:

  http://forysta.bloggspace.se/1703149/Inga-nio-liv-for-upphittade-katter/

  http://forysta.bloggspace.se/search/katter/

  http://forysta.bloggspace.se/1825969/Empatin-skall-utrotas/

 3. forystasurfare

  Det går bra för Lena Engen. Staten (Länsstyrelsen+polisen) har försett henne med kattstall för 841 000 kronor (skattebetalarna står för räkningen) plus så många stulna katter (5-6000 kronor per månad tar hälaren betalt) att hon nu har öppnat ett aktiebolag där hon ska ta emot ännu fler stulna katter och dessutom stulna hästar.

  Se upp alla hästägare! Pengarna kommer att rulla in som en flod till hälaren och staten kommer att utpressa djurägarna. När staten kommer för att stjäla era djur ska ni vara beredda med filmkameran så att rättsäkerheten höjs och de inte kan komma med lögner mot er. Glöm inte att kräva husrannsakningspapper (det är något som EU-lagar kräver). Släpp inte in dem och om de gör inbrott ska ni filma dem!

  Notera att Lena plockar ut mer än cirka 95% av Sveriges befolkning.

 4. forystasurfare

  Emma:

  ”Jämför vi med det sämre går det säga så om allt.
  T.ex att någon sköter sin kanin bra och älskar den men håller den i en för liten bur. Varför ska länsstyrelsen reagera där när kaninen ändå har det bra?”

  Jag ska komma ihåg din text när välgörenhetsorganisationer etc tigger pengar av mig eller kräver att jag ska bli fadder. Jag ska säga att jag inte ska/kan koncentrera mig på att hjälpa folk som svälter ihjäl utan (tvingas) koncentrera mig på att ge mina surt förvärvade pengar till de som har tak över huvudet, mat på bordet, varmt och skönt.

  Emma förresten… Handlar det om Emma Hansson? Hon är HATAD av många.

  Här kan man läsa lite mer om tjuvkärringen Emma Hansson:

  http://forysta.bloggspace.se/1469621/Agent-nej-djurskyddsinspektor-med-ratt-att-doda/

Kommentera