Vilken respons!

Spread the love

Vilken respons det blev på inlägget om att göra en egen undersökning om katters personlighet. Helt underbart att ni är så engagerade och delar min syn på katter som älskade familjemedlemmar :D. Jag håller på och funderar för fullt på hur jag skall lägga upp undersökningen. Tanken är väll att det skall vara liknande graderingsfrågor som i den Amerikanska undersökningen. Man får helt enkelt gradera aktivitetsnivå, tillgivenhet, aggressivitet, nyfikenhet, beskyddarinstinkt, känslighet osv. Sen får man nog fylla i kattens ras och ålder. Om katten är en huskatt/blandras kanske man borde få med om katten är av den långbenta slanka typen eller mer kortbent och satt i kroppen. Då tänker jag inte på om katten har övervikt utan mer kroppstyp som tex skillnaden på Oriental och Brittiskt korhår. Jag tycker att har man flera katter så skall man kunna svara på undersökningen för varje katt eftersom alla katter ju är egna personligheter. Sen fick jag även en idé om att om vi får riktigt många att svara på undersökningen så kanske man kunde skicka in resultatet till en tidning. Vet dock inte vad som krävs för att räknas som en ”seriös” undersökning? Vet någon det? Jag är ju inte direkt någon professor i kattbeteende dock har jag ett stort intresse för det.

Sen nått helt annat. Finns ju inge mysigare än helgmorgnar när man hinner gosa med sina kära katter. I morse blev jag väckt av Eddie som la sig tätt intill och spann högt. Sen kom Luna springandes samtidigt som hon jamade. Tror hon sa nått i stil me mamammamamamaa är du vaken?? Jag vill gosa!!! Luna gillar ju att pussas så hon kom upp i sängen och slickades i ansiktet och husse som inte riktigt vaknat fick sig också en hel del pussar så han kvicknade till ;). När vi gått upp så busade jag och hela kattgänget med Yeoww bananen. Jag kastade runt den och katterna efter. Det är så himla härligt att se kattgänget när dom är riktigt busiga.

Fick hela gänget på bild:

Andreas har också varit i farten och tagit fina bilder:

Först ut Hugo och Luna.

Vackra Hugo spanar.

Eddie posar. Ehhm jo jag har nog glömt ta ner julgardinerna.

6 tankar om “Vilken respons!

  1. sofia

    fiiina! Gu va Luna har växt! :)så söt!! vet du!? jag hämtade en helig birma bebis igår! 🙂 hon heter Isolde och är supersöt! ska berätta mer på min blogg men just nu e det fullt upp med introduktion med katterna. Det går jättebra med Gustaf, men lite sämre med Snövit..trodde det skulle vara tvärtom , men men…Trevlig helg! Jättehärligt när man lyckas samla ”hela familjen” på bild! 🙂

Kommentera

Hoppa till verktygsfältet